Кайро. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с

...
Кайро. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова се срещна в Египет с министъра на туризма на арабската страна д-р Рания Ал-Машат

Кайро. Министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща с министъра на туризма на Арабска република Египет доктор Рания Ал-Машат. Двете разговаряха по време на работното посещаване на министър Ангелкова в Кайро. Тя е съпроводена от група делегати, измежду които са представители на локалната власт и бизнеса, както и депутати от парламентарната Комисия по икономическа политика и туризъм. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма.
Задълбочаването на партньорството сред двете страни ще способства за развиването на туризма, който е основен стопански бранш за двете страни, сподели министър Ангелкова. Тя подчертава, че България и Египет имат дългогодишно положително партньорство в туризма и изрази убеденост, че то ще продължи с обмяна на положителни практики в популяризирането на културата и историята на страните, допринасяйки по този метод за увеличение на интереса към двете страни, както и привличане на посетители от други пазари.
Двамата министри обсъждаха и опцията за основаване непрекъснат механизъм за съдействие в туризма сред двете страни. Домакинът- министър Рания Ал- Машат открои значимостта на туризма за стопанските системи на Египет и България и изрази удивление от визитата си в България през месец май тази година. Египетският министър на туризма бе измежду участниците в Международния конгрес за резистентен туризъм и вложения, който бе извършен в края на май в Слънчев бряг. На срещата през днешния ден тя получи публична покана да участва на второто издание на интернационалния капиталов конгрес в туризма, който е плануван за 2020 година Министрите Ангелкова и Ал- Машат разискаха в Кайро и опцията за образуване у нас на Българо-египетски туристически конгрес, в който да вземат участие представители на сектора от двете страни. Срещите в Египет на българските представители не престават.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР