Кайро. Египет има ключова роля в региона в борбата срещу

...
Кайро. Египет има ключова роля в региона в борбата срещу
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Египет е нашият най-голям търговско-икономически партньор за региона на Близкия изток и цяла Африка

Кайро. „ Египет има основна роля в района в битката против тероризма, проведената престъпност, радикалния ислям и незаконната миграция. Затова съдействието с Египет е значимо за нашата национална и европейска сигурност “. Това съобщи пред публицисти в Кайро президентът Румен Радев, който дойде на публично посещаване в Арабска република Египет, оповестиха от Прессекретариата на президента .
„ Египет е и най-големият наш търговско-икономически сътрудник за района на Близкия изток и цяла Африка. Стокообменът към този момент надвиши един милиард $, само че има още по-голям капацитет за развиване, по тази причина с мен повеждам внушителна бизнес делегация във значими области от съвместен интерес “, уточни Румен Радев. Той добави, че разговорът и взаимното доверие на високо политическо равнище са доста значимо изискване този капацитет да се развива.
Президентът добави, че се чакат редица съглашения сред представителите на бизнеса от двете страни. „ Тези дни са доста значими, програмата е наситена, има и бизнес конгрес. Очаквам в действителност положителни покупко-продажби “, акцентира президентът.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР