Кайро. Акцент на днешния форум е обмяната на успешни практики

...
Кайро. Акцент на днешния форум е обмяната на успешни практики
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова в Кайро: Обмяната на опит и добри практики в сферата на дигитализацията ще допринесе за устойчивото развитие на туризма и в България, и в Египет

Кайро. Акцент на днешния конгрес е обмяната на сполучливи практики в региона на туризма и по-конкретно в областта на дигитализацията. Събитието е и платформа за разпространение на културно-историческото ни благосъстояние и за шерване на опит за устойчивото развиване на бранша. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в границите на бизнес конгрес в Египет, оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма . Министърът е на работно посещаване в Кайро, съпроводена от група делегати, измежду които са представители на локалната власт и бизнеса, както и депутати от парламентарната Комисия по икономическа политика и туризъм. Дискусията бе открита от българския министър и министърът на туризма на Арабска република Египет доктор Рания Ал-Машат. Във форума от страна на домакините участваха представители на Министерството на външните работи, локалната власт, ръководителите на доста от браншовите асоциации и компании, работещи в бранша.
В рамките на срещата имахме опция да разясняваме и побратимяването сред български и египетски градове, с което в допълнение да се подкрепи районното повишаване на бранша, сподели министър Ангелкова. Тя добави, че се възнамерява осъществяване на тематични дни на България в Египет и на Египет в България, с което да допринесем за повишението на туристическите визити в двете страни.
Радвам се че съм тук и имам вяра, че днешният конгрес ще окаже позитивно въздействие за развиването на бранша в двете страни, съобщи министър Ангелкова. Тя уточни още, че в последните години България реализира отлични резултати в туризма, като през предходната година за пръв път отчетохме повече от 9,2 млн. задгранични визити. Тя изрече признателност към премира Бойко Борисов и сътрудниците от кабинета за съдействието, което оказват на бранша. Министър Ангелкова поздрави сътрудника си доктор Рания Ал – Машат за достиженията на египетския туризъм през предходната година.
В рамките на форума министър Ал- Машат заяви, че България може да е образец в ръководството и повишаването на разнообразни туристически артикули. Един доста добър модел за прогрес е балнео и СПА туризма в България, по тази причина бихме желали да се поучим от вашия опит в създаването и популяризирането му, осведоми още тя. И разяснява, че и в двете страни туризмът е структуроопределящ.
Бихме могли да си сътрудничим в региона на категоризацията на местата за настаняване, сподели Ахмед ел – Васиеф, ръководител на Египетската туристическа федерация. Той съобщи, че за тях интерес съставляват туристическите ни артикули, свързани с гурме и кулинария. На форума стана ясно, че в Египет се приготвя въвеждането на единни условия за олинклузива.
От Камарата на частните компании поздравиха министрите за положителната работа и нарастването на броя на туристите и в Египет, и в България и още веднъж подчертаха значимостта на бранша за Брутният вътрешен продукт на двете страни. Те показаха, че Варна е позната дестинация за египетски туристи през годините.
Египет е основна страна за нас и се веселя, че след известно закъснение икономическите ни връзки се възвръщат, разяснява Жельо Бойчев, депутат от Комисията на икономическа политика и туризъм. Той добави, че туризмът е главен стопански бранш за двете страни и по тази причина е от основно значение да се работи поредно за увеличение на визитите в страната. Депутатът уточни още, че има доста добър разговор сред двете министерства, което е и основа за ползотворната работа сред България и Египет.
Народният представител Иван Миховски подчертава върху обстоятелството, че туризмът у нас е повдигнат в народен приоритет и се поддържа от всички представители на държавното управление.
Галина Стоянова, кмет на Казанлък благодари за опцията да е измежду делегатите и да усъвършенства икономическите връзки на общината с Египет. Пред участниците в събитието тя показа в детайли опциите за туризъм в града и забележителностите в региона на Казанлък.
По време на форума беше разисквано и последващо работно посещаване за провеждането на по-широка полемика за обмяна на опит и положителни практики, където водещ акцент да бъдат вложенията. Министър Ангелкова предложения всички участници да са посетители в границите на втория капиталов конгрес, който Министерството на туризма ще провежда в Слънчев бряг идната година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР