Кайл Едмънд сподели, че от ключово значение за успеха му

...
Кайл Едмънд сподели, че от ключово значение за успеха му
Коментари Харесай

Едмънд: Важно бе да се справя с нервите, радвам се, че успях

Кайл Едмънд показа, че от основно значение за триумфа му против Григор Димитров на четвъртфиналите на Australian Open е било да се оправи с напрежението. Младият британец не скри, че е доста благополучен от успеха.

Няма полуфинал: Григор преклони глава пред Едмънд

Това бе първият, в който роденият през 1995 година тенисист доближава четвъртфинал на шампионат от Големия шлем. На полуфинала Едмънд ще премери сили с спечелилия в мача сред Рафаел Надал и Марин Чилич.

„ Наистина е необикновено, благополучен съм. Не може да си позволиш да се радваш преди последната точка. Даже и по-късно е мъчно за усвояване. Тепърва ще се любувам благодаря за поддръжката. За първи път съм на централния корт и възприятието е в действителност особено “, стартира Едмънд.

„ Григор Димитров игра на високо равнище против Ник Кириос. Не се показах добре във втория сет. Имах шанс да направя късен пробив и да поднасям в мача. Бе значимо да се оправя с нервите си. Радвам се, че съумях “.

„ Знам през какво мина Мъри в последните години. Това е известен, спорт би трябвало да си подготвен, че ще те гледат по лупа. За мен е значимо да се оправя с това напрежение. Понякога медиите са безмилостни. Надявам се да са по-благосклонни към мен “.

„ Моят жанр на игра е нападателен. Миналата година играех добре, само че на моменти зациклях. Треньорският взор се оказа доста значим. Прекарахме дълго време дружно на паузата. Акцентирахме върху някои детайли, резултатите се виждат “, разяснява Едмънд по адрес на наставника си Фредрик Розенгрен.

„ Сега е значимо да се възстановя. Разбира се, по-късно ще се седна да виждам Надал и Чилич. Утре е значимият ден, когато ще проучваме нещата “, показа за край младият британец.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР