Кайл Едмънд остава верен на своята тиха природа, въпреки че

...
Кайл Едмънд остава верен на своята тиха природа, въпреки че
Коментари Харесай

На какво се дължи положителната промяна в играта на следващия съперник на Григор

Кайл Едмънд остава правилен на своята тиха природа, макар че пристрастеностите към него са нажежени до алено и в този момент очите на всички британци са вперени в него в очакване да направи нещо в действителност огромно на “Аустрелиън Оупън”. Както е известно, във вторник 49-ият в ранглистата на АТР тенисист ще се изправи против международния №3 Григор Димитров в спор за място на полуфиналите на първия за годината шампионат от Големия шлем за годината.

От момента, в който Анди Мъри се отдръпна от шампионата, с цел да претърпи интервенция на бедрото, втората ракета на Англия е засипван от въпроси какво е чувството да носи върху плещите си бремето на упованията на нацията.

.@kyle8edmund is on a roll at #AusOpen!

Victory over Andreas Seppi means he is through to his first ever Grand Slam quarter-final!

Read more https://t.co/QsU1Ol2gjZ pic.twitter.com/9qhts6ph5m
— Team GB (@TeamGB) 21 януари 2018 година
“Наистина не разбирам въпроса “Чувствате ли натиска на нацията”? Та това е тенис мач. Аз върша всичко по силите си. Ако печеля, това е отлично, в случай че изгубя, съм смутен. Но животът на хората продължава. Не е като да е пристигнал краят на света. Казвал съм го и преди, аз върша всичко по силите си. Но в случай че не се оправя добре, какво ще се случи? Обичам Англия. Харесва ми да играя за “Купа Дейвис”. Не виждам на присъединяване си като напън на нацията или каквото и да било друго. Просто се пробвам да дам най-хубавото от себе си. Искам да знам, че, когато напущам корта, съм направил всичко възмогно. Ако не съм играл добре и не съм се раздал до дъно, съм бил почтен със себе си и съм си го признавал.

В тениса е нужна доста здрава работа, би трябвало да работиш интелигентно, да работиш върху своята игра, както във връзка с тактиката, по този начин и на техниката. Колкото повече играеш и колкото повече губиш, толкоз по-добре разбираш какво би трябвало да направиш, с цел да спечелиш, а когато победиш, това ти дава увереност”, съобщи Едмънд след триумфа с 6:7(4), 7:5, 6:2, 6:3 против Андреас Сепи.

The moment @kyle8edmund reached his 1st Grand Slam quarter-final at the #AusOpen! pic.twitter.com/KVRuMH4Mik
— British Tennis (@BritishTennis) 21 януари 2018 година
Неговият нов шведски треньор Фредрик Розенгрен трябваше бързо да влезе под кожата на британеца. “В първия мач в Бризбън Кайл игра с Шаповалов, сервира за първия сет и го загуби душевен, само че все пак продължи напред и направи поврат. Последва нов тежък мач против надарения кореец Чунг, само че Едмънд още веднъж завоюва. Това значи доста за него - да се изправи, когато би трябвало. Чух, че това не е била неговата мощ в предишното, тъй че в този момент приказваме доста за това. За това, че би трябвало да играе, с цел да завоюва, а не просто с цел да не загуби. За това, че би трябвало да има сърце. Разбира се, няма по какъв начин да печелиш всякога, само че би трябвало да излизаш на корта с настройката за победа, тъй като тези момчета няма да ти я дадат доброволно”, разяснява Розенгрен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР