Кайл Едмънд не се ангажира с прогнози какво може да

...
Кайл Едмънд не се ангажира с прогнози какво може да
Коментари Харесай

Кайл Едмънд: Вярвам, че мога да победя Григор

Кайл Едмънд не се ангажира с прогнози какво може да се случи на “Аустрелиън Оупън”, само че откакто доближи първия си четвъртфинал в шампионат от Големия шлем 23-годишният британец съобщи, че има вяра, че може да победи Григор Димитров и да откри място в топ 4 в Мелбърн.

“Трябва да вярвате”, съобщи Едмънд след успеха си с 6:7, 7:5, 6:2, 6:3 над Андреас Сепи в неделя.

“Затова съм на четвъртфиналите. Защото всякога, когато стъпвам на корта, аз имам вяра, че ще печеля. Така че в този момент не е друго. Трябва да имам вяра, че ще победя във вторник. Вярвам в моята игра”, съобщи втората ракета на Англия преди мача с Григор.

“Не е елементарно да спечелиш четири мача в шампионат от Големия шлем. Определено съм удовлетворен. Това демонстрира, че съм във напредък. А положеният от мен труд се отплаща - работим върху всичко, моята игра, държанието ми на и отвън корта. Хубаво е, когато постигаш резултати. В Мелбърн играя добре, усещам се добре и желая да продължа да натискам, както мога”, добави Едмънд.

Димитров и британецът са се срещали два пъти до момента. Световният №3, който записа най-голямата победа в кариерата си, спечелвайки купата във Финалите на АТР в Лондон през ноември, победи Едмънд в три сета във Вашингтон предишното лято, а по-рано този месец се оправи с него и на шампионата в Бризбън.



“В Бризбън направихме страховит мач. Аз играх добре, той игра добре. Харесваше ми да съм на корта там, само че несъмнено има неща от този дуел, от които мога да се поуча. Направих добре доста неща, само че има още доста, с които можех да се оправя по-добре, уповавам се в този момент да се види резултатът от това”, сподели още Кайл Едмънд.

Британецът реализира добър прогрес този месец. След като загуби много завързани мачове през предходната година, той завоюва две петсетови борби в Мелбърн и потвърди, че може да издържи душевен, когато ситуацията на корта стане напечено. Въпреки това той твърди, че не е трябвало да промени доста, с цел да реализира тези положителни резултати.

“Аз съм същият състезател, същият човек. Просто мога да върша нещата по-добре в избрани моменти, да вземам по-добри решения или каквото и да било. Не е като да съм трансформирал играта си спрямо предходната година. Просто вземам по-добри решения в моментите, в които се постанова да върша това, или играя по-умен тенис. Разликата сред успеха и загубата е доста дребна. Винаги е било по този начин. Трябва да вярваш в това, което правиш, както и на индивида, с който работиш”, съобщи Едмънд.



Успехът на 49-ия в света британец не остана неусетен от другите участници. Рафаел Надал съобщи, че не е сюрпризиран да види Едмънд измежду четвъртфиналистите.

“Беше малко по-изненадващо за мен предходната година, че той загуби доста оспорвани мачове, съобщи водачът в международната класация. - Аз в действителност имам вяра в неговия капацитет. Той има страховит сервис, също толкоз добър форхенд и удря топката доста крепко. Наистина мисля, че той ще направи страхотна година.”

В същото време Димитров не пожела да прави обстоен разбор на идния конфликт. “Това е още един мач, който би трябвало да преживея”, съобщи той след успеха си над Ник Кирьос.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР