Kawasaki, KTM и Husqvarna са подготвили множество изненади за своите

...
Kawasaki, KTM и Husqvarna са подготвили множество изненади за своите
Коментари Харесай

Kawasaki, KTM и Husqvarna показват култови модели на Moto Expo 2019

Kawasaki, KTM и Husqvarna са подготвили голям брой изненади за своите почитатели по време на Moto Expo 2019, което ще се организира в София в обновената зала Асикс Арена (бивша зала Фестивална) от 10 до 14 април.

По време на ревюто ще дебютира неповторимата пистова машина Ninja ZX-6R, който съчетава емблематичния 636–кубиков мощен мотор с KQS – куик-ъп-шифтър, окачване SHOWA SFF (Separate Function Fork – Big Piston) и респектиращи спирачни апарати, което е задоволително, с цел да грабне вниманието на всеки трак-дей запалянко. ZX6-R е извънредно подсъзнателен мотоциклет, екипиран с интелигентната анти-блокираща спирачна система на Kawasaki – KIBS, както и с Assist & Slipper Clutch технология, опосредстваща лесното и леко сменяне на предавките. Машината разполага с KTRC (Kawasaki Traction Control), три режима, които покриват необятен диапазон от условия, предоставящи опция за превъзмогване на хлъзгавия терен, както при умерено, по този начин и при по-спортно каране.

Изключително ергономичната форма на резервоара разрешава разпределяне на ръцете и тялото и обезпечава противоположна информация на лидера, а стесняването му в долната част улеснява контакта с коленете и лесното захващане или изнасяне на тялото при завой.

Вдъхновено от Ninja ZX10-R, LED-стоп осветлението придава изтънчен свършек на опашката на този звяр. LED-фарове, регулируеми лостчета за съединител и спирачка, мултифинкционално LSD-табло с знак за предавките, за оставащото гориво и други, са единствено част високотехнологичните придобивки на възродения за шосе и писта ZX6-R 2019.

Освен Ninja на щанда на Kawasaki ще са изложени още приключенският байк Versys 1000 2019 и Z400 версия 2019, който е с тип на серията Z и сърце на Ninja.

KTM Adventure 790 R

Разработен от спортната ДНК на KTM, 790 ADVENTURE R е сериозен офроуд мотоциклет, оборудван за рискови терени. Същността му на авантюрист балансира мощността на двата цилиндъра с лекотата и пъргавостта на едноцилиндров офроуд мотоциклет, с цел да отвори нови благоприятни условия за каране. Достига до по-екстремни и отдалечени терени, с помощта на лекотата, с която се ръководи и своята ненадмината ергономичност. Двата паралелни цилиндъра обезпечават мощ от 70 kW (95 к.с.). Adventure 790 R има 6-степенна скоростна кутия, размерът на резервоара дава опция за 450 км пробег, правейки го съвършен за рискови офроуд завършения. Два балансиращи вала обезпечават гладката работа на мотора и свеждат вибрациите до най-малко, а огромните шпации за сервизиране от 15 000 км обезпечават опция за нехайно каране с дни.

Ако се озовете в сложна обстановка, ABS, MTC и режимите на каране са отсреща, с цел да ви оказват помощ в другите условия. MTC (Motorcycle Traction Control) е системата за надолнище и тракшън надзор на мотоциклета, която реагира незабавно, в случай че скоростта на въртене на задната гума е неестествена за дадената обстановка. Рали режимът разрешава по-директен надзор над голям брой функционалности, позволявайки ви да определяте държанието на мотоциклета по-свободно.

KTM 790 ADVENTURE R предлага и много варианти за улеснение, включващи по-висока или по-ниска седалка, шест равнища на конфигурация на кормилото. Ниският контейнер за гориво смъква центъра на тежестта, усъвършенства и улеснява ръководството. Достъпно разположеният въздушен филтър разрешава лесната промяна даже на пътя. Всичко това прави Adventure 790 R удобен за дълъг път и основан за рисково каране.

Ако желаете точно завиващ мотоциклет, това е KTM 790 DUKE, който също ще бъде изложен по време на ревюто. Разполагащ с 799-кубиков LC8c параленен туин мотор и едно от най-леките и компактни шасита KTM 790 DUKE има за цел да бъде разрушител на завои.

Husqvarna Svartpilen 701 2019

Husqvarna Svartpilen 701 е примитивен, недопечен, достоверен и трогателен за каране. Той нарушава сатуквото и традициите с външния си тип. Неговият плосък дизайн въплъщава истинския дух, който в миналото е направил мотоциклетите велики, и който към момента пленява въображението на състезателите през днешния ден. Карането на мощния едноцилиндров махленски войник е прекарване, което възстановява вълнението от тези първи искри на ентусиазъм. Намерението със SP 701 е да се смъкна всичко ненужно и излишно – това е шведското завещание на Husqvarna. Леката и тясна рамка разрешава безпроблемно придвижване при каране и пъргави маневри.



Svartpilen 701 e захранван от 692,7–кубиков едноцилиндров мотор с водно изстудяване. Неговите 55 kW (75 к.с.) не оставят място за подозрение в капацитета и мощността му. Снабден е със общоприет up & down easy shift, електронно подаване на газта и други високотехнологични решения, изпълнени от най-качествени материали. Това рефлектира в продължен сервизен период за обслужване от 10 000 км.

Svartpilen 701 е оборудван с последният модел система Bosch ABS и спирачни апарати Brembo, осигуряващи най-високо равнище на сигурност при прекъсване в разнородни условия и обстановки. Окачването е WP, обърнатата телескопична вилка е с диаметър 43 мм е с самостоятелно действие. Предното и задното окачване разрешават спомагателни настройки, за по-добра акомодация към постоянно изменящата се градска среда.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР