Кавгите са ключът към успешен брак, но само ако участниците

...
Кавгите са ключът към успешен брак, но само ако участниците
Коментари Харесай

Кавгите – ключът към успешния брак

Кавгите са ключът към сполучлив брак, само че единствено в случай че участниците внимават защо се препират, настояват американски учени, представени от в. " Дейли мейл ".
 
Учените от университета на Тенеси откриха, че хората с сполучливи връзки непроменяемо се карат, само че заобикалят по-трудните тематики, като пари и секс.

 
" Щастливите двойки са настроени да намират решение и това проличава даже от тематиките за които спорят ", сподели ръководителят на проучването проф. Ейми Рауер. Това е следващото доказателство, че двойките, които се карат, остават дружно. Други учени откриха, че тайната за триумфа в брака е градивен спор един път седмично, стига да не е доста яростен и да няма обиди.
 
Учените от Тексас са работили със 121 двойки на по 30 и 70 години, женени сполучливо надлежно от девет или 42 години. Те са ги предиздвикали да подредят по значимост разнообразни аспекти на връзката си.

 
За възрастните преди всичко се оказала интимността, следвана от свободното време, семейството, здравето, общуването и парите. И двете групи са сложили ревността, религията и фамилията на по-задна позиция.-->
 
Щастливите двойки рядко спорели за неща, които е мъчно да бъдат решени. Явно това стратегическо решение е от първостепенна значимост за триумфа им. Те спорели за проблеми, които по-лесно се вземат решение, като разпределянето на домакинските отговорности или по какъв начин да прекарат свободното време. Като вземат решение лесни проблеми дружно, съпрузите построяват и възприятие за сигурност във връзката.

 
Като най-трудни за решение проблеми участниците са показали здравето на другия и физическата непосредственост. Учените също откриха, че двойките с по-дълъг брак общо се карат по-малко и имат по-малко съществени проблеми.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР