Кавгите са ключът към успешен брак, но само ако участниците

...
Кавгите са ключът към успешен брак, но само ако участниците
Коментари Харесай

Eксперти: Кавгите са ключът към успешен брак

Кавгите са ключът към сполучлив брак, само че единствено в случай че участниците внимават защо се препират, настояват американски учени, представени от в. "Дейли мейл ". Учените от университета на Тенеси откриха, че хората с сполучливи връзки непроменяемо се карат, само че заобикалят по-трудните тематики, като пари и секс.

„ Щастливите двойки са настроени да намират решение и това проличава даже от тематиките за които спорят " - сподели ръководителят на проучването проф. Ейми Рауер. Това е следващото доказателство, че двойките, които се карат, остават дружно.

Други учени откриха, че тайната за триумфа в брака е градивен спор един път седмично, стига да не е доста яростен и да няма обиди. Учените от Тексас са работили със 121 двойки на по 30 и 70 години, женени сполучливо надлежно от 9 или 42 години.

Те са ги предиздвикали да подредят по значимост разнообразни аспекти на връзката си. За възрастните преди всичко се оказала интимността, следвана от свободното време, семейството, здравето, общуването и парите.

И двете групи са сложили ревността, религията и фамилията на по-задна позиция. Щастливите двойки рядко спорели за неща, които е мъчно да бъдат решени. Явно това стратегическо решение е от първостепенна значимост за триумфа им.

Те спорели за проблеми, които по-лесно се вземат решение, като разпределянето на домакинските отговорности или по какъв начин да прекарат свободното време.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР