Каварна. В заседателната зала на Община Каварна се състоя представянето

...
Каварна. В заседателната зала на Община Каварна се състоя представянето
Коментари Харесай

Добрич: В Община Каварна бяха представени четири от книгите на писателя Нидал Алгафари

Каварна. В заседателната зала на Община Каварна се състоя представянето на четири от книгите на писателя и режисьор Нидал Алгафари. Това е 441 среща с аудитория от цялата страна. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Специален посетител на събитието бе кметът Нина Ставрева.
Книгите със заглавия – „ Боже, за какво Господ лъже? “, „ Аллах, благосклонност нямаш ли? “, „ Любиш ли ти Бога си! “ и „ Орисани да избираме “ са художествени романи, основани главно върху българските традиции и обичаи. Чрез живота на героите читателят има опция да опознае обичаите „ калушарство “ и „ нестинарство “, ритуалите свързани с Еньов и Спасовден и други. Четейки редовете на книгите, хората ще може да усетят хубостта и разнообразието на българските национални традиции. С монаси, попове, дервиши, богомили, даалии, къзълбаши, нестинари и други да преоткрият места и персони, които разкриват силата на българския дух.
Роденият от разбъркан брак сред българка и сириец публицист Нидал Алгафари признава, че за написването на книгите си го предизвикали уроците на щерка му. В книгите си той се е опитал да опише действителния облик на чорбаджията, на богатия човек от това време, който макар определението „ грабител “ е строил църкви, манастири, учебни заведения. Авторът ни придвижва в един друг свят, в който единствено посредством следене на героите му и техните истории, ще можем да разберем повече за традициите, историята и любовта, и да разберем главното му обръщение – „ Да се опитаме да бъдем по-добри! “
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР