Каварна. В заседателната зала на Община Каварна се проведе информационна

...
Каварна. В заседателната зала на Община Каварна се проведе информационна
Коментари Харесай

Добрич: Напредък се отчита в образователна интеграция на ученици от община Каварна

Каварна. В заседателната зала на Община Каварна се организира осведомителна акция за просветителна интеграция на възпитаници от етнически малцинства с представители на заинтригувани страни от община Каварна и района: представители на локални управляващи, учители и шефове на учебни заведения, родители, възпитаници, публични организации и жители.Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Дейностите за просветителна интеграция се реализират от партньорски екип: Община Каварна, СУ “Стефан Караджа “, ОУ “Йордан Йовков “, ОУ “Братя Миладионови “ – гр. Каварна, ОУ “Св. св. Кирил и Методий “, с. Белгун, НУ “Христо Ботев “, с. Септемврийци, в рамките на план по Договор №BG05M2OP001-3.2015-002-0363 „ Приеми ме - интерактивен модел за просветителна интеграция на възпитаници от етнически малцинства “.
Проектът се извършва по схемата за безплатна финансова помощ №BG05M2OP001-3.2015-002 „ Образователна интеграция на учениците от етническите малцинства и/или търсещи или получили интернационална протекция “, Приоритетна ос: 3 „ Образователна среда за интензивно обществено приобщаване “ на Оперативна стратегия «Наука, обучение и образован растеж» (2014 -2020). Бенефициент на плана е съдружие „ Център за обучение, просвета и екология 21 “.
По плана се организират ограничения за обществено приобщаване посредством просветителна интеграция на възпитаници от етнически малцинства и включване на родители в просветителния развой. Участници в плана са 334 възпитаници и 142 родители от училищата-партньори в община Каварна.
Дейностите в плана оферират просветителни услуги и запаси за: в допълнение образование по български език за учениците, за които българският език не е майчин език; запазване и насърчаване на културната еднаквост на учениците в изискванията на мултикултурна просветителна среда, работа с родителите за разяснение изгодите от просветителната и обществената интеграция.
В границите на плана се реализират забавни междуучилищни форми: Пътуваща галерия “Моят свят “, Интерактивна детска книга „ Живи обичаи “ по фолклорни претекстове /предания, митове, съчинения, рисунки/; Фестивал на изкуствата, занаятите и спорта “Цветна дъга “. С финансови средства на плана са закупени дидактически материали – образователни пособия, просветителни игри, тетрадки, материали за изобразителна активност, спортни екипи и принадлежности за спорт, електронни дидактически средства за интерактивно образование – преносими компютри, скенери, проектори, екрани на обща стойност -35584,44 лв.. Материалите се употребяват от участниците в плана по предназначението им.
Проектът е с дълготрайност 20 месеца –01 март 2017 до 01 ноември 2018 г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР