Каварна. В града беше представена книгата Камино“ на журналиста Тихомир

...
Каварна. В града беше представена книгата Камино“ на журналиста Тихомир
Коментари Харесай

Добрич: В Каварна беше представена книгата „Камино“ на журналиста Тихомир Иванов

Каварна. В града беше показана книгата „ Камино “ на журналиста Тихомир Иванов. Това оповестиха от пресцентъра на Община Каварна . В книгата създателят разказва себе си,като един мислещ, несклоняем, млад и към този момент отчаян човек, който не има вяра в лесните отговори, потегля да дири себе си. За по-напряко – през Камино де Сантяго. Още от първата крачка знае, че пътуването във вътрешността е самотно занятие, и неясно подозира, че завръщането ще е ново начало. Накрая към този момент го знае. За да е сигурен, че ще открие своите истини, избира прословутия 800-километров поклоннически маршрут, обраснал със славата на себепознанието.
Трудността му наподобява и той напуща с лекост „ зоната си на комфорт “ – разбиране, което при неговата търсеща природа постоянно е под въпрос.
Целта – да стигне непременно до корена на своите психически блокажи и житейски неуспехи, да ревизира „ на терен “ главните постулати от психическото знание, което е натрупал като фен. Твърде друго от обичайното религиозно поклонение, начинанието ще му помогне да открие и да разшири границите на своята лична действителност, предизвиквайки егото. Младият поддръжник като че ли подписва бартер с пътя – да му се посвети напълно, а в подмяна да получи лелеяното признание за себе си. Вярва, че по този начин ще откри мястото си в свят, който през първите десетилетия от живота му се е отнесъл прекомерно сурово към него.
Книгата е любопитна както поради самото премеждие, по този начин и с прецизния документален роман за всички действителности на Ел Камино: особеностите на така наречен Френски маршрут, изминатите километри, изискванията в албергетата, географските и исторически забележителности и т.н.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР