Каварна. В двора на ОУ Й. Йовков“ започна спортният празник

...
Каварна. В двора на ОУ Й. Йовков“ започна спортният празник
Коментари Харесай

Добрич: В двора на ОУ „Й. Йовков“ в Каварна започна спортният празник за деца от Центъра за специална образователна подкрепа Заедно на първи юни, посветен на Деня на детето

Каварна. В двора на ОУ „ Й. Йовков “ стартира спортният празник за деца от Центъра за специфична просветителна поддръжка " Заедно на първи юни ", отдаден на Деня на детето. Това оповестиха от пресцентъра на Община Каварна . Той се провежда за 18 поредна година. Спортният празник бе тържествено открит от Радка Илиева, шеф на ОУ „ Й. Йовков “.
„ Заедно ръководителите на Центъра за специфична просветителна поддръжка и ОУ „ Й. Йовков “ взехме решение от тази година и отсега нататък да организираме този празник дружно с деца на една възраст, които се образоват в други просветителни институции, с цел да се реализира цялостна интеграция и последователност. Да не се усещат децата със специфични потребности подценени и изолирани “, съобщи Юрий Сотиров - шеф на Центъра за специфична просветителна поддръжка - град Каварна. Игрите, които са планувани да се проведат са боче, национална топка и футбол.
Участниците са от Каварна, Харманли, Хасково, Нови Пазар и Добрич, всички са ученици на Центрове за специфична просветителна поддръжка.
Всички игри ще се проведат в учебния двор на ОУ „ Й. Йовков “. След надпреварите учениците ще имат опция да се разходят до забележителностите в община Каварна.
„ Да играем дружно “ е мотото на спортния празник.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР