Каварна. В дните от 10 до 12 май Каварна ще

...
Каварна. В дните от 10 до 12 май Каварна ще
Коментари Харесай

Добрич: Над 2000 участници ще се качат на сцената на предстоящия общобългарски събор „С България в сърцето“ в Каварна

Каварна. В дните от 10 до 12 май Каварна ще бъде хазаин за шестнадесети път на Общобългарски юношески фолклорен събор „ С България в сърцето ”. Това оповестиха от пресцентъра на Община Каварна . За първи път в историята на събора на сцената ще се качат над 2000 деца и младежи, които ще са от България, Молдова, Украйна и Румъния.
Председател на журито е Таня Величкова-певица и учител в НМУ „ Любомир Пипков “ - София и членове Вили Чаушев - фолклорен инструменталист и учител в НМУ „ Любомир Пипков “ - София и Мирослав Аспарухов - хореограф.
Организатори на събитието са Община Каварна и Продуцентска къща „ Пирина ”. Съборът няма конкурсен темперамент, само че най-хубавите осъществявания денем ще бъдат включени във вечерните концерти.
Програмата през трите дни на събора „ С България в сърцето “ включва и провеждането на състезанията „ Ревю на национални носии ", надиграване „ Кръшна ръченица ” и „ Мис и Мистър Фолклор 2019 ”.
Това е единственият по мащабите си събор, който сплотява българските младежи от целия свят въз основата на българския фолклор. Утвърден като обичаен Общобългарски юношески фолклорен събор, „ С България в сърцето ” събира през годините младежи, потомци на българи от Албания, Молдова, Украйна, Македония, Румъния и Сърбия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР