Каварна. Театър Искри и сезони ще представи комедията Наследството по

...
Каварна. Театър Искри и сезони ще представи комедията Наследството по
Коментари Харесай

Добрич: Театър „Искри и сезони” ще представи комедията „Наследството” по Пиер Шено в Каварна

Каварна. Театър „ Искри и сезони ” ще показа комедията „ Наследството ” по Пиер Шено в Каварна. Това оповестиха от пресцентъра на Общината. На 29 юли от 19.00 часа в салона на НЧ „ Съгласие-1890 “ спектакъл „ Искри и сезони ” ще показа комедията „ Наследството ” по Пиер Шено.
Режисьор на постановката е Иван Танев, сценографията е на Петър Начев. В пиесата вземат участие Веселин Ранков, Искра Радева, Антон Радичев, Деси Бакърджиева, Милена Атанасова, Стефан Стефанов
Пиесата “ Наследството “ е написана през 1973 година Поставена е през 1976 година и се играе с голям триумф на сцената на “Комеди де Шан-з-Елизе ” с Бернар Блие в основната роля. Този пръв триумф на създателя му донася голяма известност във Франция и Европа. Пиесата е преведена на към двадесет езика и отваря пътя за шеметна интернационална кариера на “ Наследството “ и другите пиеси на Пиер Шено. През 1986 година Софийската Опера основава оперен театър по пиесата на Шено и по музика на българския композитор Красимир Кюркчийски. Прекрасен разговор, невероятни комични обстановки, ослепителен комизъм, функции, за които всеки актьор мечтае- това са част от достолепията на пиесата, които са й донесли премия за драматургия във Франция!
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР