Каварна се включва в най-дългата мирна щафета - Peace Run,

...
Каварна се включва в най-дългата мирна щафета - Peace Run,
Коментари Харесай

Световният пробег на мира ще премине през Каварна

Каварна се включва в най-дългата мирна щафета - Peace Run, оповестяват от морската община. Световният пробег на мира ще премине през града на 29 септември. Спортисти и хора от разнообразни възрасти ще могат да се включат в самодейността и да тичат или да повървят с факела на мира, който ще дойде в Каварна в 11:30 часа пред паметника „ Защитата на Каварна “. Трасето е по ул. „ България “ и ще продължи през пешеходната зона до административната постройка на общината, където участниците в щафетата ще бъдат посрещнати с публична гала.
Тази година „ Пробегът на мира “ потегля от Свищов, а Каварна ще е първият морски град, през който ще премине.
Щафетата с пламнал факел е знак на обединяване и подсилване на концепцията за международен мир. Дава се опция всеки да направи своята крачка към запазване на мира. Пробегът на мира построява мостове сред хора от разнообразни култури, религии и народи и укрепва единството им.
Спортното събитие съществува от 1987 година, а негов създател е индиецът Шри Чинмой. До момента към този момент са изминати 500 000 км през 150 страни от всички континенти, предавайки от ръка на ръка разпален факел с обръщение за мир.
Сред факлоносците са били Нелсън Мандела, майка Тереза, папа Франциск, папа Йоан Павел II, Михаил Горбачов, Вацлав Хавел, спортните митове Мохамед Али, Карл Люис, Пол Тергат, Тегла Ларуп, Паола Радклиф и редица други звезди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР