Каварна. С празничен водосвет и молебен за здраве започна шестнадесетият

...
Каварна. С празничен водосвет и молебен за здраве започна шестнадесетият
Коментари Харесай

Добрич: В Каварна започна шестнадесетото издание на младежкия фолклорен събор „С България в сърцето“

Каварна. С празничен водосвет и молебен за здраве стартира шестнадесетият Общобългарски юношески фолклорен събор „ С България в сърцето “ в Каварна. Това оповестиха от пресцентъра на Община Каварна . Приветствие към всички посетители на града и участници в събора, и техните преподаватели насочи кметът на община Каварна Нина Ставрева. „ Фолклорът е орис за българина където и по света да се намира. Всеки от нас се ражда и живее с него. Всеки наш празник е съпроводен от магията на българската фолклорна музика - безконечната, непреходна и живителна парченце български дух, която намираме в медения глас на кавала, в отмерения темп на танца, в завладяващата и неповторима българска ария. Тази магия ни държи, тя ни свързва крепко с нашата си-българска земя, тя е помогнала на народа ни да превъзмогне доста компликации и да се изправя гордо след всяка неволя “, съобщи тя. Ставрева благодари на Илия Луков за волята и ентусиазма в организацията на този фолклорен празник.
През трите дни на събора на сцената ще се качат над 2000 фолклорни артисти, танцьори и инструменталисти от България, Румъния, Украйна и Молдова. Във вечерните церемония концерти присъединяване ще взимат най- положителните осъществявания от деня.
Тази вечер всеки ще може да се хване на хорото под звуците на фолклорните песни на Ива и Ева Валентинови и оркестър „ Лира “. Днешната стратегия ще приключи с „ Хоротека под звездите “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР