Каварна. С общоградско поклонение в Каварна бяха отбелязани 141 години

...
Каварна. С общоградско поклонение в Каварна бяха отбелязани 141 години
Коментари Харесай

Добрич: С общоградско поклонение в Каварна бяха отбелязани 141 години от Освобождението на града

Каварна. С общоградско поклонение в Каварна бяха маркирани 141 години от Освобождението на града от османско господство. Това оповестиха от пресцентъра на Община Каварна . В церемонията по поднасяне на венци и цветя пред паметника „ Защитата на Каварна “ участваха кметът Нина Ставрева, зам.-кметовете Йордан Йорданов и Митко Недев, представители на Общински съвет – Каварна, представители на Общината, Народно читалище „ Сългасие - 1890 “, Исторически музей - Каварна, учебни заведения и детски градини, политически партии и жители.
„ Преди 141 години градът е бил освободен от смели хора. Свеждаме чела пред подвига на всички свидни жертви – каварненци и други воини, дали живота си за свободата, на която се радваме и през днешния ден ", сподели в словото си шефът на Исторически музей – Каварна Пенко Георгиев. Той акцентира ролята на историческото „ Каварненско въстание “ за Освобождението на Добруджа и Каварна.
„ Каварненци не са получили безплатно свободата си, те са я извоювали с кръвта на доста жертви, със своите изгорели домове, само че все пак те са намерили сили да посрещнат с самун и сол своите освободители. Най-важните имена свързани с успеха са Андрей Василев-Амирата и Еранос Ераносян “, разясни Георгиев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР