Каварна. Риболовът е един от основните поминъци в общината и

...
Каварна. Риболовът е един от основните поминъци в общината и
Коментари Харесай

Нина Ставрева, кмет на Каварна: Риболовът е един от основните поминъци в общината и особено тачим свети Николай Чудотворец

Каварна. Риболовът е един от главните поминъци в общината и изключително тачим свети Николай Чудотворец. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ - Варна Нина Ставрева, кмет на Община Каварна. " Православната черква уважава през днешния ден свети Николай Чудотворец - покровител на моряците, риболовците, пътешествениците, търговците и банкерите, настойник на всички морета и океани. Никулден е един от най-светлите християнски празници, той е подобен и за Каварна, тъй като риболовът е един от главните поминъци в нашата община “, съобщи Нина Ставрева. По думите ѝ за каварненци морето е освен специалност и прехранване, само че и орис.
„ Затова изключително тачим светеца - настойник на моряците и риболовците. Използвам опцията да благопожелавам празника на всички, чиято орис е обвързвана с морето, и да им пожелая свети Николай Чудотворец да им оказва помощ и да бди над тях, а на риболовците - да цялостни мрежите им “, добави Нина Ставрева. По традиция на Никулден в най-голямото село на територията на община Каварна - Българево, се готви рибена супа в големи количества, като в приготовленията взе участие и кметът на обитаемото място. „ Отбелязахме храмовия празник на църквата „ Свети Николай “ в село Свети Никола. Много именици и риболовци имаме в нашия град, чака ни един празничен ден. На днешния ден своя професионален празник означават търговците и банкерите. На тях също желая да им пожелая здраве, сили и сила за нови триумфи. Искам да насочва привет и към всички именици с благопожелание за здраве и дългоденствие. Дано свети Николай Чудотворец закриля всички нас и ни носи вяра и очакване в идните, уверена съм, по-добри дни “, сподели още Нина Ставрева.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА

Цялото изявление с кмета на Община Каварна Нина Ставрева очаквайте в предаването „ Червена линия ", което се излъчва всеки четвъртък от 17.00 до 18.00 часа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР