Каварна. Поетесата и журналист Керанка Далакманска отбеляза своя юбилей с

...
Каварна. Поетесата и журналист Керанка Далакманска отбеляза своя юбилей с
Коментари Харесай

Добрич: Поетесата и журналист Керанка Далакманска отбеляза своя юбилей с представяне на авторската си стихосбирка „Нарисувай ми дума” в Каварна

Каварна. Поетесата и публицист Керанка Далакманска означи своя празник с показване на авторската си стихосбирка „ Нарисувай ми дума ”. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Залата на ХГ „ Христо Градачлиев ” се оказа тясна да събере всички посетители, другари и сътрудници на поетесата. Събитието бе съпроводено с клавирен концерт и галерия на румънската художничка Лаура Нистореско. Двадесет и четери платна, всички с аспект от Каварна и покрайнината, подбрани особено да допълват стиховете. Председателят на Дружеството на писателите в Добрич- Сашо Серафимов признава: „ При Керанка поезията е малко тиха. В тази стихосбирка тя е събрала едно голямо духовно пространство в което е живяла. Намерила си е лирическите герои, всички неща с които се е сблъсквала и които са я тревожили, те са влезнали като израз, като страст, като оценки в поезията й. ”
„ Нарисувай ми дума ” е едно обръщение за добрина, за фантазия, за красиви връзки сред хората. Разгръщайки книгата читателят ще разбере защо мечтае, бленува и желае, Керанка Далакманска.
За необикновен принос в региона на културата създателя бе награден с плакет на община Каварна.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР