Каварна. Медицински пункт в помощ на уязвими групи отвори врати

...
Каварна. Медицински пункт в помощ на уязвими групи отвори врати
Коментари Харесай

Добрич: Медицински пункт в помощ на уязвими групи отвори врати в Каварна

Каварна. Медицински пункт в помощ на уязвими групи отвори порти в Каварна. Това оповестиха от пресцентъра на Община Каварна . Жители на квартал „ Хаджи Димитър “ в Каварна благодариха на кмета на града госпожа Нина Ставрева за открития в квартала медицински пункт. В него хората имат опция да се преглеждат гратис без да се постанова да вървят до болничното заведение в града, чиято раздалеченост постоянно се явява съществено усложнение пред ромските фамилии. Инициативата е на Община Каварна и единствено в първите седмици от откриването медицинският пункт бе посетен от над 100 пациенти.
Подобряването на здравния статус на ромите и други уязвими групи е една от ограниченията, заложени в обществената стратегия на Община Каварна.
Всеки работен ден от 8.30 часа до 12.00 часа жителите на квартала имат опция да бъдат прегледани гратис от медицинските експерти – фелдшер Пламен Йосифов и здравната сестра Румяна Гудева. Прегледите включват премерване на кръвно налягане, операции, като слагане на инжекции, превръзки и системи, и други.
Оборудването на медицинския кабинет бе предоставено от госпожа Евелина Кенарлиева, кмет на с. Раковски.
„ Опитваме се да помогнем на здравно неосигурените. Крайната цел е да се усъвършенства здравния статус на уязвимите групи. Това бе част и от предизборната ми стратегия ”, сподели във връзка откриването на пункта госпожа Нина Ставрева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР