Каварна. Днес кметът на Община Каварна Нина Ставрева подписа с

...
Каварна. Днес кметът на Община Каварна Нина Ставрева подписа с
Коментари Харесай

Добрич: Кметът на Каварна Нина Ставрева подписа договор за реализация на проект за 5,8 милиона лева

Каварна. Днес кметът на Община Каварна Нина Ставрева подписа с Държавен фонд “Земеделие ” контракт за финансиране на план ”Реконструкция и рехабилитация на общински пътища в община Каварна ” по Мярка 7.2. „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребни по мащаби инфраструктура ”. Това оповестиха от пресцентъра на Община Каварна .
Спечеленият от Общината план ще даде опция през идната година да се направи реорганизация и рехабилитация на 11,8 км. от общинската пътна мрежа. Това са четири сектора – общински пътища с връзка към републиканската пътна мрежа, които дават отговор на изискванията за финансиране: Каварна – Балчик (разклона за с. Божурец), Каварна-Топола (разклона за с. Раковски), Каварна – Балчик (в региона на Топола – околност Икънтълъка, на границата с община Балчик) и ул. " България " в Каварна.
Финансирането на плануваната реорганизация и рехабилитация на посочените общински пътища, оборудванията и принадлежностите към тях е 100 %, а размерът на допустимите разноски за действия по плана е 5 867 315,29 лева
„ Това е извънредно добра вест за община Каварна и огромен триумф за общинската администрация. Благодаря на всички сътрудници, които участваха в подготовката на документите. Очакваме резултат по още два импортирани плана, свързани с общинската инфраструктура. Има доста други общински пътища, които се нуждаят от реорганизация и рехабилитация. Надявам се да получим финансиране и за част от тях. Ремонтът на други сме заложили в бюджета ”, сподели Ставрева. Тя добави, че ще продължи да упорства пред Агенция „ Пътна инфраструктура “ и Министерство на районното развиване да се подхващат незабавни ограничения за ремонта на невралгични точки по републиканската пътна мрежа на територията на община Каварна. Такъв е пътят Каварна - с. Българево – Шабла. Ставрева упорства за незабавна цялостна рехабилитация на този пътен сектор и е получила поддръжка за това и по време на срещите си с народни представители от района.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР