Кавалиери Уолдорф Астория“ е смятан за най-престижния хотел в Рим

...
Кавалиери Уолдорф Астория“ е смятан за най-престижния хотел в Рим
Коментари Харесай

Хотел в Рим предлага на гостите си уникална колекция от изобразително изкуство

„ Кавалиери Уолдорф Астория “ е считан за най-престижния хотел в Рим – любимец на звездите и милионерите.

Като част от събития, отбелязващи 60-ата годишнина от основаването си, хотелът отвори порти за обиколки с екскурзовод – тъкмо както в предишното дворците на аристократите са разкривали своите съкровища пред гости с финансови благоприятни условия.

„ Кавалиери “ има една от най-големите частни сбирки с изобразително изкуство в света, събрана от семейството Теруци.

„ Удоволствие е да се направи обиколка в това пространство, тъй като е отворено за обществеността. Така всеки може да влезе и да се полюбува на творбите на изкуството, които са част от тази неповторима сбирка “, изясни Алесандра Масина – историк на изкуството.
Произведенията варират от гоблени от Бове до картини на Тиеполо, един от учениците на Караваджо, статуи и превъзходни мебели. На горния етаж има костюми на балетиста Рудолф Нуреев. Това е невероятна, еклектична сбирка.
Алесандра Масина – историк на изкуството

В рецепцията са закачени четири платна на Джузепе Заис, един от най-известните венециански пейзажисти от XVIII век, чиито творби се съхраняват в Националната изложба в Лондон.

Във фоайето е подложен обилен бароков долап, принадлежал на краля на Полша.

До асансьорите ще видите театрални костюми на родения в Съветския съюз балетист Рудолф Нуреев.
Привилегировани сме да притежаваме компания, отдадена на изкуството. Смятам, че би било огромна неточност да запазим това изкуство единствено за себе си и гостите на хотела. Така че в прочут смисъл отваряме вратите на хотела за всеки, който желае да ни посети, като в това време се наслаждения на сбирката от творби на изкуството.
Алесандро Кабела – шеф на хотела

Шедьовърът на сбирката е триптих на Джамбатиста Тиеполо, един от най-значимите италиански художници от XVIII век.

Някои произведения могат да бъдат видени единствено от гостите, които отсядат в един от 25-те жилището на хотела. Пентхаус апартаментът е обзаведен с 4 лимитирани принта от серията „ Доларови знаци “ от Анди Уорхол. В апартамент Наполеон привилегированите могат да седнат на бюро, което е принадлежало на Наполеон II.

Цените варират от 420 $ на нощувка за двойна стая разкош до 2150 $ за апартамент.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР