Кавал от еленски рог на Георги Димов от Шумен спечели

...
Кавал от еленски рог на Георги Димов от Шумен спечели
Коментари Харесай

Кавал от еленски рог грабна приза за най-атрактивен сувенир на панаира на занаятите

Кавал от еленски рог на Георги Димов от Шумен завоюва състезанието „ Сувенири ” на Международния панаир на занаятите и изкуствата „ Булгарика ”, оповестиха уредниците.

" Занимавам се от три години с направа на музикални принадлежности, като създавам гайди и кавали. Също по този начин съм музикант и изсвирвам на дудук в отбор " Мадара " в Шумен. Този дудук от еленски рог е напълно моя направа. В състезанието " Сувенири " взех решение да вземам участие с по-различен инструмент ", показа Георги Димов. Победителят показва пред гостите и публицистите по какъв начин се свири на кавала, направен от еленски рог.

По време на тазгодишното ревю общо 84 авторски творби бяха изложени в особено построена сувенирна палата, ситуирана до Галерията " Къщата на майсторите ". Гражданите на Варна и посетители на Панаира предложиха 15 сувенира. Авторите на номинираните творби са от Варна, Девня, Шумен, Троян, София и даже от Русия.

На второ място публицистите класираха красива кукла " Мария с национална северняшка носия ", чийто създател е Детелина Димитрова от Девня. Третото място бе за дървено пано " Жена с менци ", направено от Тодор Танев от Варна.

Авторите на отличените творби в Конкурс " Сувенири " ще получат грамоти за присъединяване, а класиралият се преди всичко - парична премия в размер на 150 евро. Те ще бъдат наградени на формалното закриване на 22-я Международен панаир на занаятите и изкуствата „ Булгарика ” на 21 август, от 20.00 часа на сцена „ Раковина ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР