Каули Соуса е поредният футболист на Лудогорец, който даде интервю

...
Каули Соуса е поредният футболист на Лудогорец, който даде интервю
Коментари Харесай

Каули Соуса: Превъзхождаме конкурентите, Лудогорец ще е шампион

Каули Соуса е следващият футболист на Лудогорец, който даде изявление за клубния уебсайт. След като тимът бе разхлабен до второ разпореждане поради епидемията от COVID-19, бразилецът се прибра в дома си в немския град Кьолн. Каули разкри по какъв начин Германия се бори с ковид и упражняват ли локалните футболни тимове и по кое време ще се възобнови шампионата. Халфът разяснява и представянето си в Лудогорец след прехвърлянето му от Падерборн през януари 2020 година

- Каули, Германия не наподобява по този начин парализирана от ковид, както Италия и Испания?
- Така е. Тук обстановката е по-различна. Имаме доста заболели хора, само че малко умряли, което е най-хубавото. Това се дължи на бързата реакция на здравните управляващи още преди епидемията да е стигнала тези мащаби. Бяха обезпечени задоволително кревати и апарати за най-тежко болните. Със сигурност обстановката е доста по-различна спрямо тази в Италия и Испания.

- Какви са ограничаващите ограничения в Германия за справяне с заболяването?
- Ресторанти, питейни заведения, учебни заведения, университети и някои магазини са затворени. Работят главно супермаркетите и аптеките. Хората съблюдават рекомендациите. Има някакво напрежение в обществото, само че не боязън. Повечето локални имат вяра, че скоро ще се оправим с епидемията.

 Голмайсторът на Лудогорец с значимо разобличаване за бъдещето си

- Разрешено ли е излизането от у дома?
- Да, няма забрани в това отношение. Има рекомендации да не се излиза, в случай че няма наложителна причина. Но е позволено да излизаш с хора от твоето фамилията. Максимум по трима индивида. Но с изискването да има отдалеченост сред тях. При повече хора на улицата полицията постанова санкции.

- Парковете затворени ли са?
- Не, не са затворени. Не е неразрешено да се тича по алеите. Но не е позволено събирането на групи в тях и седенето по пейките.

- Как локалните здравни управляващи считат, че ще се оправят с пандемията?
- В Германия се вършат ужасно доста проби всеки ден. Идеята е хората, които имат имунитет да не бъдат ограничавани изобщо и да работят. А болните да бъдат изолирани и лекувани. Собственикът на футболния клуб Хофенхайм Дитмар Хоп дава обещание, че август или септември тази година може да има ваксина против ковид. Дано да е прав.

- Как вие поддържате форма?
- Трудно ми е. Не сме привикнали да упражняваме самостоятелно. Основно излизам да търча. Понякога върша и извършения у дома. Имам някои уреди.

- Местните футболни тимове организират ли групови тренировки?
- Започнаха. Почти всички тимове от Първа и Втора Бундеслига към този момент упражняват. Всеки тим организира тренировките на две или три по-големи групи. Само един отбор не получи позволение от градските управляващи да стартира тренировки. Това е Вердер Бремен.

- Кога се чака локалното състезание да се възобнови?
- Имаше хрумвания при започване на месец май. Рано е да се каже още сигурно, тъй като обстановката всеки ден се трансформира. Доколкото знам, тези дни още веднъж ще има среща сред клубовете и локалната федерация.

 Петричев: Убеден съм, че имаме всички причини да вдигнем купата

- Българското състезание се чака да се възобнови през юни?
- Надявам се да е по този начин. Следя нещата в България. Виждам, че няма доста случаи на ковид. Мисля, че ще имаме време да се подготвим за оставащите мачове. Нямам самообладание да се съберем със съотборниците ми още веднъж. Липсват ми тренировките и мачовете.

- Доволен ли сте от представянето си в Лудогорец, откогато дойдохте в клуба?
- Като цяло да. Мисля, че от мач на мач играех все по-добре. За всеки футболист новото начало е мъчно. Нужно е време за акомодация. Много скърбя, че тази зараза пристигна в несъответствуващ миг. Но значимото е, че тимът е преди всичко със сериозна преднина пред втория. Лудогорец е любимец за купата и ще съм благополучен да я печеля. Превъзхождаме съществено останалите тимове в първа лига.

- Вкарахте един от най-ценните голове за Лудогорец - против Интер в реванша на " Сан Сиро "?
- Съжалявам, че голът се оказа непълен за освен това. Когато вкарах, бях уверен, че можем да създадем нещо огромно против Интер. Но допуснахме някои неточности, поради които Интер вкара два гола и всичко завърши.

- На коя позиция се чувствате по-комфортно - като плеймейкър или дясно крило?
- Мога да играя и на двете позиции. Нямам искания. Важното е къде ще реши треньорът, че ще съм потребен. Като цяло се усещам по-добре, когато имам повече независимост на терена.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР