Кауфланд провежда 6-степенен контрол на качеството на прясната риба, която

...
Кауфланд провежда 6-степенен контрол на качеството на прясната риба, която
Коментари Харесай

Въвеждат 6-степенен контрол на качеството на прясната риба

" Кауфланд " организира 6-степенен надзор на качеството на прясната риба, която се предлага във веригата. За предходната година регистрират продажба на над 1.3 млн. кг риба, рибни и морски блага. Оказва се, че след най-търсените риби у нас е ципурата, водена от скумрия, а на трето място е пъстървата.

Това заяви изпълнителният шеф Иван Чернев на втората обществена полемика „ Нека поговорим за качеството на храната “, отдадена на рибата, рибните и морски произведения, на която специфичен посетител беше проф. Стефан Драгоев, началник на катедра „ Технология на месото и рибата “ в Университета по хранителни технологии – гр. Пловдив.

Всъщност, продажбата на риба, не е толкоз лесна задача, изключително непрекъснатото поддържане на прясна във витрините.

Изисква се непоколебим надзор и непрекъсната инспекция на качеството. За задачата се следи прецизно продуктите да отговорят на техните условия - форма, размер и визия.

Температурата е едно от най-важните качества, с цел да се поддържа рибата прясна и с прекрасен цвят. Затова тя се мери още при доставянето на продукцията, както и градусите в помещението, в което тя ще се обитава. Ледът, който се употребява във витрините се сменя всяка вечер, а самият той се прави на място.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР