Kaufland допълва цялостната си политика за устойчиво развитие с отговорното

...
Kaufland допълва цялостната си политика за устойчиво развитие с отговорното
Коментари Харесай

Kaufland гарантира високото качество на текстилните си марки с Глобалния стандарт за органичен текстил GOTS

Kaufland добавя цялостната си политика за стабилно развиване с виновното прoизводство на личните си текстилни марки. За да подсигурява високото качество на текстила си, за направата му компанията употребява нишки от био памук. Собствените линии облекла на Kaufland – както за потребителите, по този начин и за екипа на компанията - са сертифицирани от Глобалния стандарт за органически текстил (GOTS*), който следи за екологосъобразните процеси и условия на всяка стъпка по цялата прoизводствена линия от полето до дрешника, а точно от развъждането на памука до крайния артикул.

„ В Kaufland приказваме посредством дейности и знаем, че точно те носят действителна смяна. Отговорността на компанията се ползва във всички сфери на взаимоотношение – със чиновници, клиенти, заинтригувани страни и институции. Днес сме изключително горди с разрастването на текстилния ни подбор, сертифициран с GOTS. Залагаме на виновното и транспарантно прoизводство на личните ни артикули. Не вършим самооценки, постоянно разчитаме на упълномощени и авторитетни самостоятелни страни, по тази причина и Kaufland като компания също е сертифицирана по GOTS “, разяснява Георги Стоилов , шеф направление „ Нехранителни артикули “ в Kaufland България.
Глобалния стандарт за органически текстил GOTS
GOTS е водещият в международен мащаб стандарт, който подсигурява устойчивото прoизводство на текстил – от добива на биологично прoизведени естествени първични материали, през екологично и обществено отговорно прoизводство, до пакетирането и транспарантното обозначаване. Един артикул може да носи „ GOTS органически етикет “ единствено в случай че е прoизведен от най-малко 95% естествено отгледани органични нишки, а с цел да има печата на GOTS „ Прoизведено от… “, се изискват най-малко 70%. Над 200 продукта от личния текстил на компанията са основани от 100% био памук – това са продуктите под марката Kuniboo, които съдържат памук.



Памукът, от който са прoизведени личните текстилни марки на Kaufland, както и работното облекло на екипа на компанията, се култивира органично, което значи, че се поддържа по-ниска консумация на вода спрямо стандартните способи, преработва се без потреблението на нездравословни за околната среда химикали – без изкуствени торове, химически дефолианти и хлор. За да се подсигурява цялостното сходство с критериите, стандартът се основава на двойна система за надзор – посредством инспекции на място при прoизводствения развой, както и регулярни разбори.
Ангажиментът на Kaufland
Сертификатът GOTS е част от серия ограничения в тактиката за резистентен текстил на Kaufland. Като компания с отговорно и поредно отношение към обществото и околната среда Kaufland се включи в световната акция Greenpeace-Detox на интернационалната организация Greenpeace, като си сложи за цел до 2020 година да прекрати потреблението на нездравословни химикали при прoизводството на лични марки дрехи, домакински текстил и обувки.

В допълнение Kaufland сертифицира личния си текстил и по стандарти като Ökotex** и преобразува опаковките на личните си текстилни артикули от пластмаса в рециклирана хартия и картон, прoизхождащи от стабилно стопанисвани гори и сертифицирани по стандарта FSC***.
Собствените текстилни марки на Kaufland
Компанията към този момент показа на пазара 6 текстилни марки с над 700 продукта в непрекъснат подбор: Kuniboo за най-малките, Hip&Hopps за подрастващите, Oyanda за дамите, Townland за господата, спортната линия Newletics и Liv&Bo – текстил за дома. Над 600 от тях са направени с органически памук, сертифициран по GOTS.

Повече информация за устойчивото прoизводство на личния текстил на Kaufland можете да намерите тук: kaufland.bg/gots.

* Стандартът GOTS (Глобалния стандарт за органически текстил) e международно приет стандарт, който подсигурява стабилно прoизводство на текстил – от добива на биологично прoизведени естествени първични материали, през екологично и обществено отговорно прoизводство, до транспарантното обозначаване.

**Стандарт Ökotex 100: Глобален стандарт за без значение тестване и узаконяване на текстилни артикули, който подсигурява, че всички елементи на продукта дават отговор на условията и критериите, които са сложени: текстил, копчета, етикети, употребявани цветове, конци, ципове.

***Стандарт FSC: В асортимента на Kaufland ще откриете голям избор от лична марка артикули, сертифициарни по отношение на строгите условия на Forest Stewardship Councils, измежду които салфетки, тоалетна хартия и носни кърпички, както и въглища за скара. При покупката на артикули, сертифицирани от FSC, Вие изисквате стабилно стопанисване на горите по целия свят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР