Kaufland допълва цялостната си политика за устойчиво развитие с отговорното

...
Kaufland допълва цялостната си политика за устойчиво развитие с отговорното
Коментари Харесай

Kaufland гарантира устойчивото производство на собствените си текстилни марки чрез Глобалния стандарт за органичен текстил

Kaufland добавя цялостната си политика за стабилно развиване с виновното произвеждане на личните си текстилни марки. За да подсигурява високото качество на текстила си, за направата му компанията употребява нишки от био памук. Собствените линии облекла на Kaufland са сертифицирани от Глобалния стандарт за органически текстил (GOTS), който следи за екологосъобразните процеси и условия по цялата индустриална линия от полето до дрешника, а точно от развъждането на памука до крайния артикул.

„ Полагаме големи грижи за виновното и транспарантно произвеждане на личните ни артикули. Нашето схващане е, че да отговаряш на строгите условия на интернационалния стандарт GOTS не е отговорност само на доставчиците, по тази причина държим ние също да бъдем сертифицирани “, разяснява Георги Стоилов , шеф направление „ Нехранителни артикули “ в Kaufland България.

Предимствата на Глобалния стандарт за органически текстил GOTS

GOTS е водещият в международен мащаб стандарт, който подсигурява устойчивото произвеждане на текстил – от добива на биологично създадени естествени първични материали, през екологично и обществено отговорно произвеждане, до транспарантно обозначаване. Един артикул може да носи „ GOTS органически етикет “ единствено в случай че е създаден от най-малко 95% естествено отгледани органични нишки, а с цел да има печата на GOTS „ Произведено от… “, се изискват най-малко 70%.

Памукът за личните текстилни марки на Kaufland се култивира органично, което значи, че се поддържа по-ниска консумация на вода спрямо стандартните способи, преработва се без потреблението на нездравословни за околната среда химикали – без изкуствени торове, химически дефолианти и хлор. За да се подсигурява цялостното сходство с критериите, стандартът се основава на двойна система за надзор – посредством инспекции на място при индустриалния развой, както и регулярни разбори.

Ангажиментът на Kaufland

Сертификатът GOTS е част от серия ограничения в тактиката за резистентен текстил на Kaufland. Като компания с отговорно и поредно отношение към обществото и околната среда Kaufland се включи в световната акция Greenpeace-Detox на интернационалната организация Greenpeace, с която поддържа избягването на рискови химикали и спазването на значимите екологични и обществени стандарти на индустриалните условия.

В допълнение Kaufland сертифицира личния си текстил и по стандарти като Ökotex** и преобразува опаковките на личните си текстилни артикули от пластмаса в картон.

Повече информация за устойчивото произвеждане на личния текстил на Kaufland можете да намерите тук: kaufland.bg/gots.

* Стандартът GOTS (Глобалния стандарт за органически текстил) e международно приет стандарт, който подсигурява стабилно произвеждане на текстил – от добива на биологично създадени естествени първични материали, през екологично и обществено отговорно произвеждане, до транспарантното обозначаване.

**Стандарт Ökotex 100: Глобален стандарт за без значение тестване и узаконяване на текстилни артикули, който подсигурява, че всички елементи на продукта дават отговор на условията и критериите, които са сложени: текстил, копчета, етикети, употребявани цветове, конци, ципове.

За Kaufland

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 година. Веригата има 59 хипермаркета в цялата страна. Обектите са със междинна комерсиална повърхност от 3200 кв.м. Повече информация можете да откриете на www.kaufland.bg
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР