Kaufland България успешно защити международен сертификат за хигиенен мениджмънт, издаван

...
Kaufland България успешно защити международен сертификат за хигиенен мениджмънт, издаван
Коментари Харесай

Kaufland е първата компания в България, която получи международен сертификат за хигиенен мениджмънт от TÜV AUSTRIA

Kaufland България сполучливо отбрани интернационален документ за хигиеничен мениджмънт , издаван от TÜV AUSTRIA. Сертификацията подсигурява допустимо най-високо равнище на използване на редица ограничения за безупречна хигиена във всички търговски обекти на Kaufland България, както и обезпечаване на най-високо равнище на сигурност за чиновници и клиенти на веригата в условия на противоепидемична конюнктура.  

Kaufland България е първата компания и първата комерсиална верига в страната, която придобива интернационалния документ за хигиеничен мениджмънт на TÜV AUSTRIA. Компанията сполучливо отбрани сертификацията след изчерпателен одит от страна на TÜV AUSTRIA, който обгръща голям брой процеси в региона на хигиеничния мениджмънт. Сред одитираните области в Kaufland са процедури за подробно разчистване на всички зони в обектите на веригата - складови и санитарни пространства, зали за чиновници и съоръжение за работа, процедури за работа със свежи храни , за поддържане на изрядна непорочност в превоза на свежи артикули, процедури за събиране и изхвърляне на отпадъците и доста други. Обект на осъществените от сертифициращата организация инспекции са и всички ограничения и процеси за персонална хигиена и работно облекло на чиновниците, тъй че да бъде обезпечена тяхната сигурност, надлежно и тази на клиентите.  
До 2025 година опаковките на личните марки артикули на Kaufland ще съдържат приблизително 25 на 100 рециклат
Групата Schwarz, от която е част Kaufland България, усилва задачата за включване на рециклат в опаковките на продуктите на личните...

„ Международният стандарт за ръководство на хигиената е доста значим за нас, тъй като потвърждава, че постановяваме високи стандарти за ръководство на хигиената в нашите обекти и осигуряваме на нашите чиновници най-високо равнище на безвредни условия на труд даже в предизвикателни времена “, разяснява Валтер Волф, основен изпълнителен шеф на Kaufland България.  

Противоепидемичните ограничения , които Kaufland България ползва в условия на COVID-19, също бяха одитирани като част от общия хигиеничен мениджмънт на компанията, за който се издава сертификацията. Основните превантивни ограничения, които компанията ползва и бяха подложени на инспекция, са поддържането на високи равнища на стерилизация в обектите на веригата, наложителното носене на защитни маски и обезпечаването на всички нужни средства за персонална стерилизация на чиновниците. От началото на COVID-19 рецесията през 2020 година до момента Kaufland е вложила над 4 млн. лева в противоепидемични ограничения за опазване на здравето и сигурността на своите чиновници и клиенти.

„ Като изключителни сътрудници на групата TÜV AUSTRIA сме горди, че верига като Кауфланд България потвърди чудесно равнище на хигиена във всички свои пространства, както и личен метод и отдаденост към чистотата на обектите и продуктите в тях. В композиция със документа TÜV AUSTRIA Коронавирус Shield, по който Кауфланд България е сертифицирана от 2020 година, това потвърждава устрема на веригата към даване на безупречни условия на труд и гостолюбие към клиентите си “, разяснява Димитър Краев, ръководещ съучастник в представляващия TÜV AUSTRIA клон в България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР