Kaufland България разшири мрежата си от бързи електрозарядни станции с

...
Kaufland България разшири мрежата си от бързи електрозарядни станции с
Коментари Харесай

Kaufland разширява мрежата от електрозарядни станции в обектите си

Kaufland България разшири мрежата си от бързи електрозарядни станции с още две. Те са конфигурирани на паркингите на хипермаркет Kaufland Варна кв. “Бриз “ и на софийския хипермаркет в кв. „ Малинова котловина “. С тях общият брой на зарядните станции за електрически коли, ситуирани в обекти на най-голямата комерсиална верига, към този момент е 17 – 15 бързозарядни и 2 общоприети.

Kaufland България стартира да оборудва свои обекти със станции за зареждане на електрически автомобили през февруари 2017 година. До момента услугата беше налична на паркингите на хипермаркети Kaufland в следните градове: София - в кв. " Банишора ", в ж.к. " Младост " 4 и в кв. " Крива река ", в Пловдив – кв. " Тракия ", в Стара Загора – кв. " Бедечка ", Бургас – кв. " Изгрев ", Варна – кв. " Трошево ", Велико Търново, Русе - бул. " Липник " 8, Добрич, Плевен - ул. " Сан Стефано " 80, Ботевград и Сандански. Станциите могат да зареждат по два електрически автомобила по едно и също време. С новите две броят на бързите електрозарядни станции в мрежата на Kaufland става 15. Две общоприети зарядни станции са ситуирани на територията на административния офис на компанията в София и на Централния склад на веригата в с. Стряма.

Компанията конфигурира и първите две в България профилирани зарядни станции за колела, мотопеди и тротинетки в софийските квартали “Горубляне “ и „ Крива река “.

Освен в развиването и поддържането на инфраструктурна мрежа от електрозарядни станции в своите обекти, Kaufland влага и в закупуването на електроавтомобили за своя автопарк. Това е част от визията на най-голямата комерсиална верига за съвременна градска среда с мисъл за природата. Като виновна към околната среда компания, водачът в ритейла подтиква електромобилността, предоставяйки опцията на клиентите да зареждат автомобила си до момента в който пазарят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР