Kaufland България представи тенденциите при пазаруване по Коледа и Нова

...
Kaufland България представи тенденциите при пазаруване по Коледа и Нова
Коментари Харесай

Kaufland България отчита все по-голяма и разнообразна потребителска кошница през коледните и новогодишни празници


Kaufland България показа трендовете при извършване на покупки по Коледа и Нова година, като очерта няколко съществени наблюдения: потребителите стартират подготовката на празниците от все по-рано с всяка минала година, пазарят повече, в по-големи количества и по-качествени и премиум артикули, като за коледната софра са все по-склонни да опитват с разнообразни от нормалните и обичайни усети.

Разбира се, ползата към българските артикули се резервира, като веригата регистрира най-високия дял на продадени продукти, създадени в България, при свежите храни – млечни, салами, риба, замразени храни, тестени произведения – близо 64% за интервала януари-ноември 2018 година Следват ги плодовете и зеленчуците с дял от близо 46% за същия интервал.

Декември – обичайният пик на празничния пазар

Наблюдава се устойчива наклонност с всяка минала година коледно-новогодишното извършване на покупки да стартира все по-рано, макар че обичайно най-горещите дни за пазар остават 23 и 30 декември. Само за декември 2017 година Kaufland записва над 6,3 милиона касови бележки от покупки.

За да подсигури все по-голямата и разнообразна потребителска кошница през този интервал, веригата обогатява общоприетия си подбор от над 22 000 арткула с спомагателни над 1300 оферти единствено за празниците, съобразени напълно с разнообразието от вкусови желания на клиентите.

Ръст на касовия бон

С всяка минала година потребителите пазарят повече през празничния интервал. Търговската верига регистрира растеж в междинната стойност на покупката на първо място поради пазара в по-големи количества. Пример за това са продажбите, осъществени единствено за една седмица, тази преди Коледа, на портокали в кофа, които възлизат на 1,3 млн. кг.

Ръстът се дължи още на наклонността по празниците потребителите да избират по-висок клас артикули – както хранителни, по този начин и нехранителни. Забелязва се желание към известни марки артикули за трапезата и за дарове за околните. Собствената марка детски играчки Kidland, която Kaufland показа през ноември 2018 година да вземем за пример, е главната причина досега да са продадени три пъти повече играчки в съпоставяне със същия интервал предходната година.

Дори, когато търсят базови продукти за празничната софра, потребителите още веднъж са склонни да избират по-премиум оферти. В същото време остават ценово чувствителни и ползата към промоциите се резервира, изключително към отстъпки при по-високия клас артикули.

Богатият подбор и комплексните решения, вид „ one stop shop”, които Kaufland предлага, обичайно притеглят и нови клиенти по празниците, които желаят да опитват нови и непознати усети и търсят по-широк кръг от артикули, отвън нормалните, за празниците.

Със специфичния коледен ъгъл, който Kaufland тази година обособи в мрежата си от хипермаркети в страната, компанията улеснява потребителя, като събира на едно място коледните оферти за по-бърз и елементарен избор.

Свежата витрина на веригата пък ще предлага подготвени всички обичайни ястия за трапезата на Бъдни вечер. Наблюдава се наклонността по Коледа и Нова година потребителите да търсят по-бързи и подготвени кулинарни решения. Това е изключително годно за консервите – кисело зеле, корнишони, туршия, лозов лист и люти чушлета. Времето да ги подготвят сами е все по-малко, по тази причина клиентите залагат от ден на ден на готовите артикули, които могат да купят.

Коледната софра – все по-разнообразна

Докато трапезата на Бъдни вечер е строго обичайната, то тази на Коледа става все по-разнообразна. Клиентите от ден на ден избират необикновени и гурме решения, включително и задгранични. Доказателство е все по-засиленият интерес към хамона. Хамонът от първокласната марка на Kaufland Exquisit, който веригата предлага извънредно по празниците, бележи троен растеж в продажбите през 2018 година спрямо 2017-а. Ръст в продажбите регистрират още прошутото, антипастите, панетоне и щолен. В последните години нараства доста и продажбата на пуйки. В Kaufland продажбите им в количество все още са с 22% повече, в сравнение с през цялата 2017 година

С оглед точно на тази наклонност и все по-експериментаторския дух на потребителите, Kaufland добавя общоприетите си оферти и с още над 100 продукта висок клас за ценители, селектирани от три континента – Европа, Северна и Южна Америка и систематизирани в първокласната листовка на веригата, годна до края на 2018 година Изкушенията включват висококачествени месни специалитети като уругвайски говежди ростбиф, испански и италиански салами, сурово сушена шварцвалска шунка, френски терини – от заек, глиган и патешко месо, пастети и деликатеси от гъши дроб. Изборът измежду рибите е обогатен с канадски омар и мариновани белени скариди, червен хайвер и филе от аншоа.

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 година Веригата има 58 хипермаркета в цялата страна. Обектите са със междинна комерсиална повърхност от 3200 кв.м.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР