Kaufland България е най-големият работодател в сектора за модерна търговия

...
Kaufland България е най-големият работодател в сектора за модерна търговия
Коментари Харесай

Kaufland България е най-големият работодател в сектора за модерна търговия

Kaufland България е най-големият шеф в бранша за съвременна търговия в страната съгласно класацията „ Водещи работодатели в България “, основана и провеждана от ICAP Bulgaria. Със своя екип от над 6000 души Kaufland заема влиятелното второ място в класацията, която показва 500-те компании с максимален брой чиновници в страната.
„ Да сме най-големият шеф в ритейл бранша и втори по величина шеф в страната за нас е изключителна горделивост, само че и голяма отговорност. Осъзнаваме нашата значима роля както за развиването на пазара на труда в страната, по този начин и за нашите чиновници и техните фамилии. Затова главен приоритет в работодателската ни политика е грижата за екипа ни. Всеки ден се стремим да подобряваме работната среда и да влагаме в здравето на чиновниците и в тяхното личностно и професионално развиване. В лицето на Kaufland те постоянно могат да намерят сигурен шеф, който ги поддържа “, показа Милена Караилиева, шеф „ Човешки запаси “ в Kaufland България.
Kaufland България е водач в бранша за съвременна търговия, който е един от най-динамичните, бързо разрастващи се, само че и сигурни браншове. Водещата позиция на компанията и нейните положителни работодателски практики, одобрени през годините, я трансформират в желани благонадежден шеф. Доказателство за това са дългогодишните чиновници в компанията – над 50% от тях работят в Kaufland от над 3 години, а огромна част са в екипа на комерсиалната верига още от стъпването ѝ на българския пазар.
Зад триумфа на Kaufland като шеф стои цялостна дълготрайна тактика за привличане, асортимент, образование, развиване и задържане на фрагменти, в която първи приоритет е грижата за чиновниците. Само през 2019 година Kaufland България влага над 6.3 млн. лева в просторен пакет от обществени придобивки, които целят да основат още по-добра среда за работа и развиване и да покачат стандарта на живот на чиновниците в компанията. Социалният пакет включва над 15 придобивки, измежду които в допълнение здравно обезпечаване, ваучери за храна, карти за спорт, профилактични прегледи и други.
Предоставянето на благоприятни условия за развиване и надграждане на познанията чиновниците е друга основна процедура в работодателската политика на Kaufland. Цeлогодишно компанията влага в редица образования, които целят да покачат професионалните познания и личностните умения на екипа. Само през 2019 година комерсиалната верига е провела близо 120 образования, като всеки един от над 6000-те чиновници е минал най-малко едно от тези образования. Доказателство за опциите за развиване и кариерно израстване е фактът, че 80% от ръководителите в Kaufland са били вътрешно развити и нараснали в компанията.
Благодарение на цялостната си политика за развиване на човешкия капитал през 2020 година за втора поредна година Kaufland България беше сертифицирана като Топ Работодател от интернационалната самостоятелна организация Top Employers Institute.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР