Катя Лерца, която уби с джипа си полицая Делян Палазов

...
Катя Лерца, която уби с джипа си полицая Делян Палазов
Коментари Харесай

Пловдив ще пламне: Катя Лерца, която уби полицай, излиза от затвора?

Катя Лерца, която умъртви с джипа си служителя на реда Делян Палазов на бул. "Санкт Петербург ", има огромна възможност да излезе от пандиза. Тя е подала молба за предварително освобождение, като скоро ще бъде взето решение дали ще бъде почетена молбата й, написа.

Лерца населява пандиза в Сливен от 15 януари 2019 година, откакто Върховният касационен съд удостовери присъдата от две години и четири месеца отнемане от независимост.

Припомняме, е на 13 май 2017 година Лерца прегази със 100 км/час служителят на реда Делян Палазов. Минути преди нещастието служителят на реда е спрял за инспекция товарен камион. Излизайки на платното, той е видял движещия се с огромна скорост джип "КИА Спортидж " и е вдигнал палка да го спре.

Джипът, зад кормилото на който е била 40-годишната Лерца, блъснал катаджията. Той се преметнал през предницата, чупейки обзорното стъкло и паднал. Автомобилът спрял след 70-80 метра.

Служителят почина на място. 36-годишният служител на реда има брачна половинка и две деца - щерка на 14 година и по-малък наследник на 6.

Докато е била зад решетките, Катя Лерца е работила, което й дава право на предварително освобождение. Тя е подала молба и сега тече процедура по насрочване на дело за разглеждане на желае й.

Междувременно обаче, синът на Лерца – Костадин, се оказа зад решетки след похищение и подигравка с пловдивчанин. Към момента младият мъж е с наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража” дружно с четиримата си съучастници. Гнусната история се е разиграла в петък против събота през нощта.

Костадин и приятелите му, отмъкнали мобилния телефон на жертвата си, дебитна карта и сумата от 20 лв., откакто му нанесли нечовечен побой.

Жертвата е 44-годишен пловдивчанин, който не работи на никое място, само че за сметка на това дължи пари на разнообразни хора. Един от тях бил бащата на Костадин - наследник на наказаната шофьорка.

В петък вечерта младежът и негови другари блъснали по няколко напитки и отишли да видят по кое време длъжникът ще си върне борчовете. Намерили го в дома му и го поканили да се почерпят в ранчо, покрай ЖП линията в квартал Тракия.

След бутилка водка пристрастеностите се разпалили и Костадин почнал да упорства гостът да върне дълга. Мъжът заречен в понеделник да възвърне част от сумата и също по този начин да каже в коя заложна къща е оставил моторната резачка.

Това обаче не задоволило компанията, тъй като четиримата го качили в колата на единия и потеглили към хижа "Студенец ". Там го набили, съблекли му облеклата, заплашвали го и даже един от похитителите уринирал върху него.

След това последвало предложение да го закарат до язовир "Антонивановци " /Въча/, с цел да го хвърлят в него. Идеята обаче се видяла прекомерно радикална на останалите участници, които решили, че наказването му е задоволително, качили го гол в багажника на колата и го върнали в Пловдив. Изхвърлили го дружно с облеклата му в покрайнините на града и изчезнали.

В събота сутринта потърпевшият отишъл в полицията и подал тъжба. Няколко часа по-късно четиримата похитители - Борис К. /44/, Стефан Х. /33/, Йордан А. /32/ и Костадин К. /22/ били задържани.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР