Катрин Тасева спечели златния медал на финала на лента на

...
Катрин Тасева спечели златния медал на финала на лента на
Коментари Харесай

Злато за Катрин Тасева на финала на лента в Киев, завършва с пълен комплект медали

Катрин Тасева завоюва златния орден на финала на лента на шампионата Гран При по художествена гимнастика в Киев (Украйна). Българката направи ужасно съревнование и приключва с цялостен комплект медали, откакто нощес взе сребро в многобоя, а през днешния ден и бронз на финала на обръч.

Тасева игра с финален стартов номер на лента и след мощно комбиниране получи оценка от 18.250 точки. След нея останаха представителките на домакините Ева Мелешчук с 18.200 и Влада Николченко със 17.700 точки. На обръч Катрин Тасева се класира на трето място с 19.850 точки. Първа е Влада Николченко с 20.900 точки, а сребърното отличие взе рускинята Екатерина Селезньова с 20.750. На топка Тасева имаше две изпускания и със 17.700 точки остана на седмо място, а на бухалки също позволи неточност и е пета с 19.300 точки.

Шампионка на топка е Екатерина Селезньова с 21.050 точки, а на бухалки златото взе Саломе Пажава (грузия) с 19.700 точки. Така равносметката за България на двата шампионата в Киев е осем медала - цялостен комплект за Катрин Тасева в Гран При и пет бронзови оценки на съпътстващия шампионат "Дерюгина къп " за девойки, дами и отбор девойки. Трето място зае Ева Брезалиева в многобоя при девойките и на финала на лента, трето място за Вая Драганова на бухалки при дамите, трето място отборно девойки и трето място отбор девойки на финала с пет обръча.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР