Катрин Тасева планира да сложи край на кариерата си след

...
Катрин Тасева планира да сложи край на кариерата си след
Коментари Харесай

Катрин Тасева планира да сложи край на кариерата си след Олимпийските игри в Токио

Катрин Тасева възнамерява да постави завършек на кариерата си след Олимпийските игри в Токио следващата година. Това показа самата гимнастичка пред лекоатлетката Карин Околие. 21-годишната прелест от Самоков даде изявление за блога на спринтьорката, в което признава, че се вижда още малко време в професионалния спорт, след което ще се насочи в друга сфера.

" Най-дълголетните гимнастички са към 30-годишни, само че това са извънредно редки случаи. Най-често кариерата завършва на 23 години най-много. Плюсовете на спорта са дисциплината, на която се учиш от доста ранна възраст. На 12 дойдох изцяло сама в София и това оказа помощ за построяването на характера ми.

От друга страна, си лишен от обикновено детство - не играеш на открито, а тренираш в залата. Времето ти е извънредно лимитирано. Друг минус са тежките натоварвания. Художествената гимнастика е спорт, който върви с доста контузии. Да си имал сполучлива кариера и да си взел всичко от спорта на 23 година обаче значи, че те чака нов живот, в който имаш времето да се развиваш и в друга сфера. Несъмнено е мъчно и тежко, само че няма различен път нагоре считам и в другите спортове.
 Снимка 418141
Източник:

Тренировъчната ми седмица включва два полудена, в които упражнявам до обяд, а всички останали дни упражнявам двуразово. Събират се по 8 часа дневно, което е изцяло обикновено. За мен най-тежка е битката с килограмите. Понякога ми се хапват по-калорични неща, само че се боря мощно с това. Знам, че няма да съм постоянно гимнастичка.

Цялата приказка ще продължи още година и половина, след което ще имам свободата да си похапвам каквото и когато желая ", споделя Тасева.
 Боряна Калейн и Катрин Тасева водят в класирането на топка и лента в ранглистата на Световната купа
Боряна Калейн и Катрин Тасева водят в класирането на топка и лента в ранглистата на Световната купа

В многобоя води Солдатова, Боряна Калейн е втора, а Катрин Тасева - трета
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР