Катрин Тасева, Невяна Владинова, Боряна Калейн и ансамбълът при девойките

...
Катрин Тасева, Невяна Владинова, Боряна Калейн и ансамбълът при девойките
Коментари Харесай

Гимнастичките ни започват общата си битка в Баку

Катрин Тасева, Невяна Владинова, Боряна Калейн и ансамбълът при девойките (Карина Димитрова, Жанина Георгиева, Александра Кьосева, Яна Момчилова, Маргарита Василева и Моника Заркова) започват своята обща борба за отборното класиране на Европейското състезание по художествена гимнастика през днешния ден.

Шампионатът на Стария континент се организира в Баку и ще продължи до 19 май. Азербайджан посреща за четвърти път Европейско състезание.

35 страни ще имат своите представители. Общо 196 гимнастички ще се състезават – 81 в самостоятелната конкуренция и 115 при ансамблите (девойки).

Форматът на шампионата впуска в конкуренция ансамблите при девойките и индивидуалистки във възрастовата група дами. Първите три дни от шампионата са подготовка за обособените уреди и при ансамблите, и при дамите. Състезанието стартира този следобяд със съчетанията с 5 обръча. В петък, 17 май, шампионатът ще продължи с осъществяванията при дамите на обръч и топка. В събота, 18 май, ансамблите-девойки ще играят композициите си с 5 ленти, а дамите – с бухалки и лента.

Мария Гигова гледа с оптимизъм към Европейското в Баку

Най-добрите 8 гимнастички на всеки апарат се класират за финалите, както и 8-те най-хубави ансамбъла. Няма многобой. Най-интересната част от конкуренцията ще се състои в последния ден – неделя, 19 май. На финалите могат да се класират единствено по две гимнастички от една страна. 24-те най-хубави състезателки ще подсигуряват на своя народен отбор място на Европейското състезание (в Киев) следващата година.

Успешна подиум подготовка за гимнастичките в Баку

Българският отбор ще взе участие и в отборната конкуренция. Това наложи трите ни топ гимнастички да играят избран брой уреди, както следва: Боряна Калейн - обръч, топка и лента; Катрин Тасева - топка, бухалки и лента; Невяна Владинова - обръч и бухалки. При отбор девойки от голяма важност ще бъдат оценките от двете съчетания (5 ленти, 5 обръча).



Български арбитър в самостоятелната конкуренция ще бъде Филипа Филипова, а при ансамблите - Християна Тодорова.

Прегръдки и целувки сред Илиана Раева и Ирина Винер

Ина Ананиева също е в Баку като консултант на Вяра Ваташка и Цветелина Найденова с ансамбъла при девойките.

Мениджърът на националния тим-индивидуално Бранимира Маркова показа преди отпътуването: „ Очаква ни доста сериозна конкуренция на Европейското състезание, както постоянно. Надявам се девойките да съумеят да си изиграят съчетанията без неточности.”

България с отбор девойки и 3 представителки на Европейското
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР