Катрин Деньов на 75! 75 години навършва днес една от

...
Катрин Деньов на 75! 75 години навършва днес една от
Коментари Харесай

Катрин Деньов на 75!

Катрин Деньов на 75! 75 години навършва през днешния ден една от легендите на международното кино и безконечен знак на хубостта Катрин Деньов. Над 100 са превъплъщенията й в киното, две от които печелят " Сезар " - функциите й в " Последното метро " и в " Индокитай ”, а за присъединяване си в " Площад Вандом " получава наградата за най-хубава женска роля на фестивала във Венеция. В началото на тази година Катрин Деньов дружно с още 99 френски актриси и интелектуалки се оповестиха срещу вълната от обвинявания за полов тормоз, която, съгласно тях, излиза отвън надзор и взима почтени жертви.

Катрин Деньов дебютира в киното още на 13 години, само че същинска популярност й донася филмът мюзикъл „ Шербургските чадъри ”, в който тя се снима, когато е на 21. Негов режисьор е Жак Деми, а музиката на Мишел Льогран е една от най-запомнящите се в киното.
 
В живота на Катрин Деньов следват голям брой функции в киното и бурни любовни прекарвания. Майка е на две деца, чиито татковци са не по-малко известните Роже Вадим и Марчело Мастрояни. Муза на Ив Сен-Лоран, и на 75 тя остава знак на безконечната женска хубост и жанр.

 
В началото на тази година Катрин Деньов дружно с още 99 френски актриси и интелектуалки се оповестиха срещу вълната от обвинявания за полов тормоз, която, съгласно тях, излиза отвън надзор и взима почтени жертви.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР