Кътове за отдих и детски площадки ще бъдат изградени в

...
Кътове за отдих и детски площадки ще бъдат изградени в
Коментари Харесай

2 села в Асеновградско са одобрени с проекти за кътове за отдих и детски площадки

Кътове за отдих и детски площадки ще бъдат построени в асеновградските села Леново и Козаново. С еко зони пък ще се снабдят ДГ " Асенова цитадела " и ДГ " Радост " в Асеновград. Идеите ще се осъществят по планове, които са утвърдени за финансиране след присъединяване и класиране в конкурс " Обичам природата и аз вземам участие " на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС).  За образователните заведения ще се отпускат до 5 000 лв., а за селата - до 10 000 лв..
" Кътче от зелената планета " ще изникне в ДГ " Асенова цитадела ", а еко ъгъл е плануван за ДГ " Радост ". В центъра на село Леново е планувано да бъдат завършени алеи с декоративни насаждения и разнообразни дървесни типове. Предвидено е полагане на настилка от тротоарни плочи и слагане на кошчета за боклуци, пейки с перголи и беседка.
В село Козаново се възнамерява създаване на площадка за най-малките поданици на обитаемото място, в която ще бъдат инсталирани разнообразни детски и паркови уреди. Люлките, пързалката, клатушката, пясъчникът и пейките ще облагородят центъра на селото. Детската площадка ще е предопределена за деца до 12 година Предвидено е да се подкастрят съществуващите дървета и шубраци и да бъде възобновена тревната настилка. Освен това, ще има зелени площи, на които ще се засади спомагателна растителност.
Кметовете и на двете обитаеми места показват, че ще разчитат и на доброволчество, от страна на локални хора от разнообразни възрастови групи за поддържане на обособените зони и запазване на чиста околна среда. Целта е директното им присъединяване в почистването и залесяването на прилежащия терен да докара до по-голяма ангажираност и недопускане на наново замърсяване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР