Католиците в Тайланд празнуват официалното съобщение за първото посещение на

Католиците в Тайланд празнуват официалното съобщение за първото посещение на ...

Семейно събиране ще бъде включено при посещението на папата в Тайланд.


Католиците в Тайланд празнуват официалното съобщение за първото посещение на папата от 35 години насам, но една 77-годишна монахиня в далечен край на страната има особено специален повод, предаде Асошиейтед прес.

Очаква се папа Франциск да започне четиридневното си посещение в Тайланд на 20 ноември. Това е първата спирка в азиатската му обиколка, която ще го отведе и в Япония, съобщиха днес представители на католическата църква.

Пристигането на папата ще доведе до засилване на религиозните чувства сред близо 400 000-те вярващи в страната. Но за сестра Ана Роза Сивори, това е и семейно събиране. Родена в Буенос Айрес и работеща в Тайланд от 1966 г., тя има общ дядо с Хорхе Марио Берголио, който стана папа Франциск преди шест години. Това ги прави втори братовчеди.

Учениците в девическото училище в град Удон Тани, на около 570 км от Банкок, едва наскоро са разбрали за семейните връзки между тяхната непретенциозна заместник-директорка и папата. Според сестра Ана Роза много местни хора, които не са католици, не спират да се интересуват дали папата наистина ще дойде и искат да се срещнат с него. "А за католиците това, разбира се, ще е подтик да бъдат добри католици, добри християни", добавя тя.

Двамата братовчеди са се срещнали за последен път преди две години във Ватикана. Папата не праща имейли, а написани на ръка писма, които тя получава през ватиканското представителство в Банкок.

Източник: novini.bg