Католиците в Тайланд празнуват официалното съобщение за първото посещение на

...
Католиците в Тайланд празнуват официалното съобщение за първото посещение на
Коментари Харесай

Семейно събиране ще бъде включено при посещението на папата в Тайланд

Католиците в Тайланд честват формалното известие за първото посещаване на папата от 35 години насам, само че една 77-годишна монахиня в отдалечен завършек на страната има изключително специфичен мотив, съобщи Асошиейтед прес.

Очаква се папа Франциск да стартира четиридневното си посещаване в Тайланд на 20 ноември. Това е първата спирка в азиатската му обиколка, която ще го води и в Япония, оповестиха през днешния ден представители на католическата черква.

Пристигането на папата ще докара до усилване на религиозните усеща измежду близо 400 000-те вярващи в страната. Но за сестра Ана Роза Сивори, това е и фамилно събиране. Родена в Буенос Айрес и работеща в Тайланд от 1966 година, тя има общ дядо с Хорхе Марио Берголио, който стана папа Франциск преди шест години. Това ги прави втори братовчеди.

Учениците в девическото учебно заведение в град Удон Тани, на към 570 км от Банкок, едвам неотдавна са разбрали за фамилните връзки сред тяхната непретенциозна заместник-директорка и папата. Според сестра Ана Роза доста локални хора, които не са католици, не стопират да се интересуват дали папата в действителност ще пристигна и желаят да се срещнат с него. "А за католиците това, несъмнено, ще е повод да бъдат положителни католици, положителни християни ", прибавя тя.

Двамата братовчеди са се срещнали за финален път преди две години във Ватикана. Папата не праща имейли, а написани на ръка писма, които тя получава през ватиканското посланичество в Банкок.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР