Католиците по света отбелязват Великден. Без тържества и затворени вкъщи

...
Католиците по света отбелязват Великден. Без тържества и затворени вкъщи
Коментари Харесай

Как католиците по света отбелязват Великден

Католиците по света означават Великден.

Без тържества и затворени у дома - по този начин най-голямата религиозна общественост на света - католиците, посрещат Великден в изискванията на пандемия. Стотици милиони ще си останат вкъщи и няма да отидат до храмовете.

Католици и протестанти означават през днешния ден Великден

Франция е една от страните, където през днешния ден трябваше да има огромен празник. Хората обаче са принудени да се съобразят с новата действителност.

В Италия полицията се видя принудена да усили патрулите, тъй като хиляди потеглиха да честват Великден, макар епидемията и възбраните. По една от автомагистралите край Рим се образуваха колони от коли с хора, които желаят да отидат на вилите си, без да се преценяват с рестриктивните мерки.

В някои от страните по света, които са в други часови знои, великденските служби към този момент се организираха - без хора в храмовете и без шествия по улиците. Милионите християни във Филипините гледаха литургиите на мобилните си телефони.

За първи път, откогато е на престола, кралица Елизабет Втора се обърна към нацията за Великден. Това е второто ѝ обръщение за единение и решителност в границите на седмица.

The Queen speaks of light overcoming darkness, and the hope that Easter symbolises, in a special message recorded to mark the Easter weekend. pic.twitter.com/fTFCOSVBtT
— The Royal Family (@RoyalFamily) April 11, 2020
"Великден не е анулиран. Всъщност в този момент се нуждаем от него повече от всеки път. Откритието за Възкресението на Христос е дало на почитателите му нова вяра и цел в живота. Можем да последваме този образец ", съобщи монархът.

В Калифорния пък, за развлечение на затворените по домовете им деца, по улиците мина великански великденски заек. Това беше проведено от жена от градче край Сан Диего, която видяла какъв брой досадно е стоенето вкъщи за личните й деца. Калифорния е измежду огнищата на болестта в международен мащаб и там великденските тържества също са анулирани.

Католиците по света са над 1,3 милиарда. Забраната на тържествата е едно от събитията, които ще обиден най-вече хора в световен мащаб.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР