Католическият епископат на чилийския град Ранкагуа обяви, че сваля от

...
Католическият епископат на чилийския град Ранкагуа обяви, че сваля от
Коментари Харесай

Десетки свещеници в Чили бяха свалени от постовете им заради сексуално насилие

Католическият епископат на чилийския град Ранкагуа разгласи, че смъква от длъжностите им 14 свещеници, забъркани в скандал със полово принуждение, откакто бяха наказани от енориаши.
" Тези свещеници са направили дейности, които могат да съставляват закононарушения в региона на гражданското и каноничното право ", се споделя в изказване на епархията в Ранкагуа. Градът се намира в централната част на Чили, прецизира БГНЕС.
Обикновено в такива случаи католическата черква се извинява за дейностите на своите чиновници. Папа Франциск неведнъж е осъждал случаите на педофилия измежду божи чиновници, като декларира, че това е " осквернение като черната магия ".
През 2014 година папата акцентира изключително изрично, че обръщайки се към църквата, децата чакат да срещнат святост. Тогава самият той персонално изиска амнистия от Бог за " безспорното зло ", което съставлява злоупотребата с малолетни и даде обещание все по-остри дейности в отговор на обвиняванията за двуличие и лаксизъм на Ватикана по тези случаи.
През същата година при чуване от комитет на Организация на обединените нации в Женева представител на Ватикана разкри, че каноничното правораздаване се е занимавало с 3 420 случая на педофилия през последните 10 години. Общо 848 свещеници са прогонени от църквата, а на други 2 572 са изпратени да живеят в манастири в молебствия и смирение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР