Католически екстремисти признаха, че са откраднали статуи от църква в

...
Католически екстремисти признаха, че са откраднали статуи от църква в
Коментари Харесай

Християнски екстремисти изхвърлиха в реката в Рим статуи от Амазония

Католически екстремисти признаха, че са откраднали скулптури от черква в Рим, които считат за идоли от региона на река Амазонка и са ги изхвърлили в река Тибър.

Видео запис, популяризиран от известни консервативни новинарски уеб сайтове като EWTN и LifeSite News, демонстрира по какъв начин те взимат статуетките от църквата " Санта Мария " в Транспонтина на няколко пресечки от Ватикана. След това те ги отнасят до моста " Сант Анджело ", слагат ги на парапета и една по една ги бутат в реката.

Изображенията са идентични и съставляват коленичили бременни дами. Те са копие на статуетките, употребявани в церемонията по засаждане на дръвчета в градините на Ватикана в наличието на папа Франциск по-рано този месец. Според консервативни католици церемонията и наличието на изображение на езическата Богиня Майка (Пачамама) в свещеното пространство на храма са скандални. От Ватикана отвърнаха преди дни на рецензиите, че това са знаци на живота.

Засаждането на дръвчетата стана преди триседмичния синод на епископи, обсъждащ дейностите на католическата черква в региона на Амазонка. Сред тематиките и е и концепцията да се разреши и на възрастни женени мъже да управляват църковни служби. Тя е родена от казуса с дефицит на отговарящи на условията за безбрачие свещеници в отдалечените места на джунглата. За консервативните среди прекратяването на действителен хилядолетия принцип е разкол.



Извършители на кражбата и унищожаването на статуите в Рим споделят, че са го сторили, тъй като повече не могат да мълчат и да одобряват хора, правилни на Исус, " да бъдат атакувани от членове на личната ни черква ".

Синодът се занимава и с тематиката за климатичните промени, а в църковните среди има консервативни среди, скептични към концепцията, че човешката активност е измежду водещите аргументи за това събитие. Църквата би трябвало да се концентрира върху задачата си да избавя душите на хората, а не да се въвлича в теоретичен спор за климата, споделят те.

В деня на откриването на синода от надлез в Рим бе провесено плашило на Грета Тунберг с надпис " Грета е вашият Бог ".

 Християнски екстремисти изхвърлиха в реката в Рим скулптури от Амазония
© Reuters
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР