Католическата църква в Япония се готви да разследва твърдения за

...
Католическата църква в Япония се готви да разследва твърдения за
Коментари Харесай

Японската католическа църква започва да разследва случаи на сексуален тормоз

Католическата черква в Япония се готви да проверява изказвания за полов тормоз против малолетни от страна на свои свещеници, в това число обвинявания отпреди 20 години, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на публично известие от през днешния ден.

Епископската конференция на Католическата черква в Япония съобщи, че е съставила комисия във всеки собствен диоцез, която ще приема сигнали и съвещания във връзка със полов тормоз, само че към този момент няма взети решения за самата конкретика на следствието.

Конференцията, чието седалище е в Токио, сподели, че при предходни инспекции са открити два случая от 2002 и пет от 2012 година, които не са били тествани или не е имало желание да бъдат огласявани. Тези минали случаи ще бъдат разследвани, в това число за това дали хипотетичните причинители на издевателството са били осъдени, какво наказване са получили и по какъв начин епископите са реагирали по отношение на жертвите, се споделя в отговор на конференцията по имейла по отношение на следствията.

През февруари папа Франциск свика среща на върха на епископите в отговор на свадите по целия свят със забъркани в тях католически свещеници. През ноември се чака той да посети Япония, което ще бъде първата папска аудиенция там от тази на папа Йоан Павел Втори през 1981 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР