Католическата църква в Полша разкри, че от 2018 г. насам

...
Католическата църква в Полша разкри, че от 2018 г. насам
Коментари Харесай

Полската католическа църква съобщи за стотици обвинения за сексуално малтретиране

Католическата черква в Полша разкри, че от 2018 година насам тя е получила няколкостотин нови изказвания за полово малтретиране на малолетни лица, осъществени от духовенство, заяви Агенция Франс Прес.

Докладът идва в миг, когато политически авторитетната черква е наранена от поредност необятно известни случаи на корист и прикриване - до неотдавна тематика табу в страната.
 Свещеник, насилвал физически и полово момче, е върнат като просветител след шестмесечна терапия Свещеник, насилвал физически и полово момче, е върнат като просветител след шестмесечна терапия
Католически духовник садомазохист, който е злоупотребявал с момче, е върнат като просветител след шест месеца под грижите на кардинал В...

„ Това, което прави усещане... е фактът, че след последното изследване имаме вълна от разкрития “, сподели Адам Зак, йезуитски духовник и координатор на полската епископия за протекция на детето. " Така че сигурно към момента има доста скрити случаи, които евентуално ще не престават да се оповестяват ", сподели той по време на онлайн показване на констатациите.

От юли 2018 година до края на предходната година църквата е получила известия за 368 случая на полово принуждение, от които някои са се случили преди десетилетия, до момента в който други са били неотдавна.

Полската черква откри 39% от изказванията за обосновани, към момента проверява малко под 51% и отхвърли 10% по аргументи като липса на меродавност.

Половината от жертвите са на възраст под 15 години. Те също бяха разграничени отмерено по пол. Някои от злоупотребите са продължавали повече от десетилетие.

Констатациите демонстрират случаи на корист, осъществени сред 1958 година и предходната година. Зак сподели, че броят на скорошните случаи " напълно не е дребен ".
 Френската черква ще изплати обезщетения на жертвите на свещеници-педофили Френската черква ще изплати обезщетения на жертвите на свещеници-педофили
Френските епископи гласоподаваха за еднократно погашение на компенсации на жертвите на свещеници-педофили, оповестява телевизия „ BFMTV&...

" Необходимо е последователно изместване на акцента от реакция към предварителна защита ", добави той.

Последните констатации са продължение на предходен църковен отчет, че близо 400 представители на духовенството са направили полово принуждение над деца и малолетни сред 1990 и 2018 година Дълга поредност от изказвания за полово малтретиране раздруса полската черква през последните години, изключително след стартирането напревърналия се в шлагер документален филм " Не казвай никой " на журналиста Томаш Секелски.

От предходната година Ватикана глоби четирима полски епископи за прикриване на педофилия от членове на духовенството и разгласи оставката и на други двама за прикриване - в това число тази на свещеник Збигнев Кирниковски в понеделник.

Светият трон също по този начин глоби полския кардинал Хенрик Гулбинович след неуточнена следствие и одобри оставката на архиепископ Славой Лешек Глодз след обвинявания, че е тормозил свещеници и е мълчал по изказвания за корист.

Ватикана също проверява авторитетен асистент на починалия папа Йоан Павел II, кардинал Станислав Дзивиш, поради сходни изказвания.
 Ватиканът глоби полски свещеник за прикриване на полово принуждение над деца Ватиканът глоби полски свещеник за прикриване на полово принуждение над деца
Ватиканът глоби пенсиониран полски свещеник, прикривал полово принуждение над деца от страна на духовници, заяви в петък архиеписк...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР