Католическата и евангелистката църкви в Германия ще загубят около €1

...
Католическата и евангелистката църкви в Германия ще загубят около €1
Коментари Харесай

Църквите в Германия губят €1 млрд. заради пандемията

Католическата и евангелистката църкви в Германия ще изгубят към €1 милиарда през 2020 поради пандемията в неплатен добровен налог, написа Welt am Sonntag. Според изчисленията и двете църкви ще отчетат междинен спад на приходите от към 8% - двойно повече по отношение на финансовата рецесия от преди десетилетие.

Очаква се двете църкви да получат най-вече €11,69 милиарда през 2020 година по отношение на €12,71 милиарда през 2019 година - или €6,76 милиарда за католическата черква и €5,95 милиарда за евангелистката, прецизира Deutsche Welle.

Този вид налог в Германия се заплаща непринудено от вярващите. Сумата се приспада непосредствено от приходите им от локалната данъчна работа и доближава приблизително 8-9% от приходите. Около половината от общо 44 млн. католици и протестанти в Германия заплащат налога. От него са изключени деца и младежи без приход, както и хората на ниски заплати или без работа.

Спадът е породен от пандемията. Милиони в Германия изгубиха работните си места или минаха на повърхностен работен ден, което носи и спад на приходите за църквата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР