Като започнем от Бергман до нашумелия Квадратът“ или по-известен като

...
Като започнем от Бергман до нашумелия Квадратът“ или по-известен като
Коментари Харесай

Шведите заплашват конкуренцията на Берлинале

Като стартираме от Бергман до нашумелия „ Квадратът “ или по-известен като „ The Square “ на Рубен Йостлунд, шведското кино постоянно е тествало границите на фена и на филмовото изкуство въобще.

Последните години сме очевидци на един тип „ възобновление “ на скандинавското кино. На тазгодишното Берлинале шведите се борят за Златна мечка с „ The Real Estate “. Самият постер на кино лентата провокира и подсказва, че не е за хора със общоприети и консервативни разбирания. Да, хубаво е режисьорите да рискуват!

Филмът е доста евентуален претендент за огромната премия на фестивала, тъй като просто не е прост.

Напротив, той излиза от рамките и изпъква с друга визия- операторска и сюжетна. Не на последно място и с добър саундтрак към продукцията. Забележително е също, че продължителността на кино лентата е единствено 88 минути, а остава богато и приключено чувство като за по-дълъг филм.

Главната актриса Léonore Ekstrand прави изключителна роля на стара жена, с неотслабващ вкус към живота и борбен темперамент. Персонажът й е многопластов и се развива последователно до своята кулминационна точка. Няма да издавам историята, тъй като не за това са филмовите ревюта.

Оригинален в моите очи и допускам освен, ще проследявам пътя на „ The Real Estate “ на Берлинале. Надявам се филмът да доближи в миналото до българската аудитория.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР