Като за начало, от името на cee’d отпада апострофа, който

...
Като за начало, от името на cee’d отпада апострофа, който
Коментари Харесай

Новият Kia Ceed е тук, за да застане срещу новия Focus

Като за начало, от името на cee’d отпада апострофа, който будеше много въпросителни и насмешки, с цел да стане новият модел Ceed. Второто потомство на модела, което е на пазара от 2012 година, е осъществено в тираж от 640 000 бройки. Неговият правоприемник ще забележим за пръв път в Женева, където се чака да дебютира и новият Ford Focus, като сблъсъкт сред тях се чака да е доста сериозен. Наш екип ще посети салона в Женева, с цел да забележим бъдещите доминатори в сегмент С онлайн.

Хечбекът с пет порти влиза в произвеждане през май тази година в Жилина, Словакия. Новият Ceed ще се дистрибутира извънредно и единствено в Европа от края на второто тримесечие на 2018 година

Новият KIA Ceed е планиран в европейския дизайнерски център на марката във Франкфурт, Германия, под управлението на Грегъри Гийом, началник на дизайнерския център за Европа, и Петер Шрайер, основен дизайнер на KIA.

По-нисък, по-широк и с по-дълъг заден надвес спрямо предшественика си, силуетът на новия Ceed е много по-атрактивен. Прави линии заместват заоблените повърхности при предходния модел и решително преливат в предната част, която се отличава с по-широка радиаторна решетка „ тигров нос “ и по-ниско позициониран отвор на въздуховода. Стандартно новият модел е оборудван с LED дневни светлини в кубовидна форма, в унисон с образа на моделите GT и GT-Line. Новият модел наследява необятната C-колона, която се трансформира в признак на дизайна на KIA в последните години.

Изграден върху новата платформа K2 на KIA, новият Ceed е с 20 мм по-широк (1800 мм) и 23 мм по-нисък (1447 мм) спрямо предходния модел. Размерът на междуосието остава същият – 2650 мм, като предният надвес е съкратен с 20 мм (до 880 мм), а задният е продължен с 20 мм (до 780 мм). Новата платформа спомага и за едно ново, по-ефективно окомплектоване на Ceed. Новият модел е с по-голям багажник – 395 л.

Таблото е обособено в 2 зони: в горната е ситуирана "плаваща " система от информационно-развлекателни устройства със сензорен екран, а в долна част са ситуирани контролните панели за аудио системата, отоплението и вентилацията. Централната подпора е насочена към лидера за по-удобно боравене с контролните уреди. Изборът е сред акценти в цвят металик или сатениран хром, текстил, синтетична или естествена кожа. Опционално се оферират и облицовани с кожа волан и скоростен лост.

Новият Ceed се предлага с необятна палитра от мотори, създадени съгласно условията на европейските консуматори. Бензиновите мотори включват усъвършенствана версия на известния 1-литров T-GDi мотор, генериращ мощ от 120 к.с., както и нов 1,4-литров T-Gdi с мощ от 140 к.с. Турбокомпресорът на мотора разрешава по-широк обсег на въртящия миг спрямо по-стария 1,6-литров мотор, което значи усъвършенствана сърдечност при всевъзможни пътни настилки – освен това при понижени въглеродни излъчвания. На по-късен стадий ще се предлага и 1,4-литров MPi мотор (с многоточково впръскване) и мощ от 100 к.с.

Новият Ceed ще бъде разполагаем и с напълно новия дизелов мотор U3 (Euro 6d TEMP): 1,6-литров CRDi употребява технология за селективна каталитична редукция (SCR) за деен надзор на излъчванията, което спомага за тяхното доста понижаване. U3 се предлага с мощ от 115 и 136 к.с. и въртящ миг от 280 Нм.

Всеки от моторите е окомплектован с 6-степенна ръчна трансмисия, а новите 1,4- литрови T-GDi и 1,6-литрови CRDi мотори ще бъдат предлагани и със 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител на KIA.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР