Като юрист смятам, че Царят има пълното основание за собственост

...
Като юрист смятам, че Царят има пълното основание за собственост
Коментари Харесай

Владимир Дончев: Царят има пълното основание за собственост върху имотите си

Като правист считам, че Царят има цялостното съображение за благосъстоятелност върху своите парцели. Това сподели пред Би Ти Ви Владимир Дончев, някогашен народен представител от Национална движение „Симеон Втори".

„ Задавам си въпроса за какво, откакто комунистите преди време посредством закон са лишили персоналните парцели на наследниците на Фердинанд и Борис, настоящето демократично ръководство и обективен съд не им ги връща ”, добави Дончев.

По думите му с изключение на на недвижимите парцели е имало и списък на скъпи движими движимости.

„ Тези движимости също са били одържавени и по-късно в действителност действително са били откраднати. Сега се намират по частни сбирки, при някогашни хора от „ Държавна сигурност ”. Всички тези хора, които са ги присвоили, имат интерес въпросът с „ царските парцели ” да не бъде разрешаван в интерес на наследниците на цар Борис и цар Фердинанд. Някой от скъпите часовници в сбирката на цар Борис може би е по-скъп и от двореца „ Врана ”, акцентира Дончев.

Дончев беше безапелационен, че дворците не са строени с държавни пари. „ Позицията на юристите на страната е учредена въз основата на изказванието на съда за правната същина на интендантството, като те одобряват, че то съставлява държавна институция. Това никога не е по този начин, тъй като съгласно Търновската конституция всяка държавна институция би трябвало да бъде учредена със закон. Шефът на интендантството е бил назначаван от цар Фердинанд, той е управлявал от цивилната листа на царя и е работил по упълномощаване, т.е. той е управлявал персоналните парцели на царя ”, означи юристът. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР