Като всяка физическа активност, сексът води до разход на калории.

...
Като всяка физическа активност, сексът води до разход на калории.
Коментари Харесай

Колко калории се горят по време на секс?

Като всяка физическа интензивност, сексът води до разход на калории. В фантазиите ни, той би бил задоволителен, с цел да размени една подготовка, само че науката е на друго мнение.
Като за начало имайте поради, че разходът на сила по време на секс зависи от интензивността, позите, времетраенето, килограмите и физическия тонус на тялото ви. Което значи, че няма точна идентична формула за всички.
И въпреки всичко през 2013 учените от университета в Монерал са се пробвали да открият точната цифра, карайки 21 пълнолетни двойки да носят фитнес сензор, до момента в който вършат обич в границите на 30 минути. Резултатите са оповестени в сп. PLOS ONE и съгласно тях мъжете изразходват приблизително по 4.2 калории на минута (около 100 калории на секс сесия), а дамите по 3.1 калории на минута (около 69 калории за един секс ). За половин час подготовка един мъж гори приблизително 276, което не може да се съпоставя със секс сесия (която приблизително е към 20 минути).
100 калории изгорени в наслаждение въпреки всичко си е мотив за наслада, в случай че се има вяра на въпросното проучване. През 1984 година обаче различен теоретичен труд на база изследване твърди, че мъжете изобщо не се уморяват толкоз и горят по 21 калории за 30 часа интензивно правене на обич. Кои резултати ви наподобяват по-логични е въпрос на персонална позиция.
Не забравяйте, че сексът не доста потребен за здравето и тонуса на тялото, а също така носи същинско наслаждение, тъй че зарежете броенето на калории и го практикувайте, с цел да дадете позитивен заряд на тялото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР