Като внушение определиха от строителната фирма Артекс твърденията, че има

...
Като внушение определиха от строителната фирма Артекс твърденията, че има
Коментари Харесай

Артекс отвърна на намеренията на новия кмет на Лозенец да сложи край на Златен век

Като подстрекателство дефинираха от строителната компания " Артекс " изказванията, че има изтекло строително позволение за скандалния им план " Златен век " в столичния квартал " Лозенец ". Компанията пуска публично изказване, откакто стана ясно, че новият кмет на регион " Лозенец " Константин Павлов желае до момента издигнатите 17 етажа от небостъргача да бъдат съборени, защото е строено откакто строителното позволение е изтекло.
От " Артекс " споделят, че се мълчало за " най-важния факт – решението на българския съд, а това води до изкривяване на истината и манипулиране на публичното мнение. " С решение от 30 юли, 2019 година, Софийският административен съд удостовери валидността на Разрешението за градеж на многофункционалната постройка " Златен век " и анулира заповедта на ДНСК за прекъсването на градежа ", споделят от компанията, като по-късно прецизират, че има още една инстанция - Върховен административен съд.
" Решението на съда е подкрепено от голям брой публични правни мнения на авторитетни правни специалисти като проф. Огнян Герджиков, проф. Дончо Хрусанов, проф. Иван Русчев, проф. Димитър Костов, проф. Иван Тодоров, Явор Зартов и други. Не ни се желае да имаме вяра, че господин Константин Павлов счита всички тези правни мнения за оскъдни и би подхванал каквито и да било дейности, които не дават отговор на изводите, направени от българския съд. Подобни негови дейности целят юридически казус, който като се изключи че ще бъде отрицателен сигнал към българските и задгранични вложители, ще сътвори опция да се нападат редица огромни градежи, в това число и редица инфраструктурни планове в страната, за които поправката в член 153 на Закон за устройство на територията е направена и важи ", считат от " Артекс ".
От " Артекс " споделят и, че съдът смята, че съгласно практиката на Върховен административен съд, десетгодишното позволение за градеж на този и други сходни градежи, които смяната на Закона за устройство на територията (ЗУТ) е заварила през 2017 година, ще изтече през 2028 година. Законовата смяна към този момент стана известна като " поправката Артекс " - а кой отвън ГЕРБ я поддържа, припомнете си в този материал!
" Вярваме, че резултатите от нашите старания са доста по-трайни от десетки управнически мандати и продължаваме да се борим за самостоятелна бизнес среда в България ". Това обявиха от строителната компания " Артекс ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР